Manchester Unitedin täytyy entisen Liverpool-legendan Mark Lawrensonin mielestä uusia täysin puolustuksensa, mikäli joukkue aikoo nousta takaisin varteenotettavaksi kilpailijaksi mestaruuksista tulevina vuosina.

– Heidän pitää uusia koko avausnelikkonsa puolustuksesta, vähintään, BBC:n asiantuntijana toimiva Lawrenson täräytti.

Viisi mestaruutta Liverpoolin paidassa 1980-luvulla voittanut ex-puolustaja ei anna nykyisille kokelaille hyvää arvosanaa.

– He tarvitsevat oikean pakin, koska Rafael ei ole riittävän hyvä omassa päässä. Alex Büttner on Patrice Evran (sopimus päättyy tulevaan kesään) manttelinperijä, mutta hänkään ei ole tarpeeksi hyvä. Topparin paikalla Chris Smallingilla ei ole tarpeeksi pelejä allaan ja hän on liian naiivi toisinaan. Hän on urheilullinen, mutta sijoittuminen on heikkoa.

Phil Jones on vain hätävarana keskikentällä. Hänen pitää pelata puolustuksessa ja hyökätä palloon – mutta hänkin tarvitsee apua. Jonny Evans on pelannut paljon, mutta hän pelaa vain itselleen – sellaisia jotkut vain omat. Hänen pitää ajatella itseään 100-prosenttisesti, jotta selviää ottelut alusta loppuun.

Lawrenson näkee koko ManU-miehistöllä suuren konkreettisen ongelman puolustustyöskentelyssä.

– Kun pallo tulee puolustuskolmannekselle, heillä ei ole itseluottamusta. He pelaavat kuin tietäisivät kohta päästävänsä maalin.

ManU saa pureutua näihin asioihin harjoituskentällä, koska viikonloppuna pelataan Englannin cupia ja ManU lähti jo laulukuoroon.