Markkasen Mestarien liiga -ennakko: Vierasvoitot jatkuvat?

© Kuva: Getty Images

Mestarien liigan pudotuspelit ovat alkaneet kahdella vierasvoitolla. Barcelona oli Manchester Cityä vahvempi Etihad-stadionilla, ja PSG murskasi Bayer Leverkusenin Saksassa.

Myös tämän illan vierasjoukkueet ovat isäntiinsä verrattuina suosikkeina. Bayern München kohtaa Lontoossa Arsenalin, ja Milan isännöi Atletico Madridia.

Bayern maailman paras?

On jokseenkin käsittämätöntä, että Englannin Valioliigan kakkosena oleva joukkue ei ole ennakkosuosikki Mestarien liigan pudotuspeliottelussa. On kuitenkin odotettavaa, että Bayern München vie ottelua Arsenalia vastaan.

Valioliigan kärjen taso nähtiin eilen, kun Manchester City oli pelillisesti täydellinen toisen viulun soittaja FC Barcelonaa vastaan. Englannin sarjasijoitukset eivät siis näytä olevan maailman kärjen vauhdissa riittävän kovaa valuuttaa.

Bayern München on tällä hetkellä liki pysäyttämätön. Päävalmentaja Pep Guardiola on saanut pelitavalliset ajatuksensa joukkueeseen läpi, ja kun tämä barcelonamainen pelin lähestymistapa yhdistetään saksalaiseen tehokkuuteen, fyysisyyteen ja työmoraaliin, on kombinaatio musertava.

Bayern on pallovarma ja pelinopea joukkue. Tehokkaan hyökkäyspelin ohella sen alakerta on myös ollut viime aikoina täyttä betonia, sillä sen kuudessa viime ottelussa sitä vastaan on tehty vain yksi maali. Bundesliigassa se on voittanut 21 viime ottelustaan huimat 19 ja pelannut kaksi muuta ottelua tasan.

Bayernin pelin sielu on keskustassa pelaava Philipp Lahm. Hän pyörittää saksalaisten syöttömyllyä ja pitää illan vierasjoukkueen selkärangan kasassa. Lahmin dominanssi keskikentällä korostuu vielä senkin takia, että Arsenalin keskikenttäpeli ei ole viime viikkoina vakuuttanut. Erityisesti Lahmin maajoukkuekaveri Mesut Özil ei ole ollut parhaimmillaan.

Arsenal luottaa alakerrassa jälleen fyysiseen toppareihinsa Per Mertesackeriin ja Laurent Koscielnyyn. Tämä voi tarkoittaa sitä, että Bayernin etulinjassa hyökkäävät isoa Mario Mandzukicia dynaamisemmat Mario Götze ja monipuolinen Thomas Müller.

Müncheniltä on sivussa varmuudella parhaista pelaajista Franck Ribery. Arsenalilta sivussa ovat pelikieltoa kärsivä Mikel Arteta ja loukkaantuneet Aaron Ramsey, Kim Källström, Abou Diaby ja Thomas Vermaelen. Artetan ja Ramseyn poissaolot keskikentältä ovat Arsenalille erittäin suuri menetys.

Ennakko-odotukset tätä ottelua kohtaan ovat vähintään yhtä suuret kuin ennen eilistä Manchester Cityn ja Barcelonan kohtaamista. Müncheniltä voi kuitenkin odottaa silmälle kovemmalta vaikuttavaa pelitempoa kuin Barcelonalta.

Milan kompuroinut, Atletico vireessä

AC Milan on ollut Manchester Unitedin ohella kansallisten huippuliigojen suurimpia pettymyksiä tällä kaudella. Punamustat ovat Serie A:ssa vasta yhdeksänsiä, ja seurassa on alussa jälleen uusi aikakausi seuralegenda Clarence Seedorfin otettua vastaan päävalmentajavastuu niinkin tuoreeltaan kuin tammikuussa.

Milanin poissaolijoiden lista on surullinen. Hyökkäyksestä ovat vammojen takia poissa Stephan El Shaarawy ja Robinho, kun taas keskikentältä puuttuvat pelikieltoiset Sulley Muntari ja Riccardo Montolivo. Näin Mario Balotellin harteille kasaantuu erittäin suuri vastuu. Balotelli viimeisteli perjantaina kauden kymmenennen liigamaalinsa Milan voittaessa Bolognan 1-0.

Atletico palasi viime viikonloppuna voittokantaan La Ligassa kaadettuaan Real Valladolidin 3-0. Se on nyt voittanut kolme neljästä viime pelistään, ja pääsi Mestarien liigan alkulohkosta jatkoon puhtaalla pelillä päästettyään vaivaiset kolme maalia.

Atletico on ollut kuluvalla kaudella erittäin hyökkäysvoimainen. Siitä on kiittäminen itseluottamuksensa uudelleen löytänyttä David Villaa ja Diego Costaa. Ennakkosuosikin asema ei kuitenkaan saa päävalmentaja Diego Simeonea odottamaan helppoa ottelua.

– Suosikkiasema on asia, joka pitää näyttää kentällä. Italialaisjoukkueet elävät hetkistä, koska heillä on siihen kykeneviä pelaajia. Meidän aseemme ovat keskittyminen, päättäväisyys ja intensiteetti, hän sanoi ottelu edeltäneessä lehdistötilaisuudessa.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!