Veikkausliigassa viime kaudella HJK:n paidassa 11 maalia tehnyt ja 17 maaliin johtanutta syöttöä antanut Erfan Zeneli, 27, siirtyy Israeliin. Sopimus maan pääsarjassa pelaavan Maccabi Petah Tikvan kanssa on vain kevään mittainen, mutta siinä on optio seuraavastakin kaudesta.

– Venäjälle oli ensin tarkoitus mennä. Siellä joukkueet kuitenkin odottivat ja odottivat, joten siirto muualle oli parempi vaihtoehto. Sopimustarjouksia ja kiinnostusta oli myös Puolasta, Itävallasta ja Saksasta, Suomen A-maajoukkuerinkiin noussut Zeneli kertoi MTV Sportille.

Zeneli kertoo tavoitteekseen antaa hyviä näyttöjä ja siten päästä ensi kaudeksi mahdolliseksi vielä suurempi ympyröihin eli mahdollisesti hyvätasoiseen Venäjän pääsarjaan.

Miehen tuore seura on oman sarjansa häntäpäässä, kun kierroksia on 13 pelaamatta. Zeneli odottaa pääsevänsä heti pelaavaan kokoonpanoon seuraavalla kierroksella ensi viikonloppuna.

Zeneli oli maaleilla ja syötöillä mitattuna liigan tehokkain pelaaja viime kaudella ja debytoi viime vuonna myös Suomen A-maajoukkueessa. Miehellä ei ollut enää voimassa olevaa sopimusta HJK:n kanssa, joten seura ei saa siirtokorvausta miehen lähdöstä.