Entinen Saksan maajoukkueen maalivahti, sekä Saksassa että Englannissa pääsarjatasolla pelannut Jens Lehmann näkee Bayern Münchenin menestyksen pohjautuneen älykkäisiin pelaajahankintoihin sekä hyviin valmentajanvalintoihin, jotka ovat kehittäneet edustusjoukkueen tekemistä pala palalta.

– Bayern on teki hyvän ja älykkään liikkeen kaksi vuotta sitten. He ovat laajentaneet pelaajaryhmäänsä, mikä on tuonut lisää kilpailua pelipaikoista. Jokainen pelaa ja aina löytyy tuoreita miehiä sekä kotimaan että Euroopan peleihin. Tässä on jokaisen voiton tärkeä ainesosa, Lehmann kertoi The Guardianin haastattelussa.

– Heillä on viime vuosina ollut valmentajia, joiden panos nykyiseen ilmeeseen on ollut merkittävä. Jürgen Klinsmann toi vaikutuksensa fyysisyyteen. Louis Van Gaal toi hänen ymmärryksensä pelaajien sijoittumiseen. Jupp Heynckes kasvatti joukkueen yhteen mahtavasti. Pep Guardiola näyttää olevan perfektionisti ja hän on kehittänyt paljon pieniä, tärkeitä asioita. Tämä kaikki näkyy tuloksissa nyt.

Lehmann ei usko Arsenalin jatkopaikkaan

Bayern kohtaa tiistaina Arsenalin Mestarien liigan pudotuspeliottelussa. Saksalaisilla on allaan 2-0-vierasvoitto Lontoosta. Arsenal kykyni pistämään kampoihin aina maalivahtinsa ulosajoon asti. Lehmann ei oikein usko englantilaisen ex-seuransa mahdollisuuksiin.

Joukkueet kohtasivat viime vuonna samassa vaiheessa ja Arsenal haki 2-0-vierasvoiton. Bayern kuitenkin eteni oman vierasvoittonsa turvin jatkoon 3-3-lukemin vierasmaalisäännön perusteella.

– Aina on toki mahdollisuuksia, mutta nyt ne eivät ole kovin suuria. Bayern on oppinut viime vuodesta ja tietävät vastustajan vaarallisuuden.