Borussia Dortmund on löytänyt korvaajan kesällä Bayern Müncheniin siirtyvälle hyökkääjätähdelleen Robert Lewandowskille. 15 maalia tällä kaudella ampunut puolalainen poistuu Dortmundista etelään ilmaisella siirrolla.

Lewandowskin jättämää aukkoa on tulossa täyttämään 28-vuotias kolumbialainen Adrian Ramos. Ramos on onnistunut maalinteossa niin ikään 15 kertaa. Mies on kantanut yksin valtavaa vastuuta Hertha Berlinin hyökkäystehoista.

Sen kummemmin Hertha Berlin kuin Borussia Dortmundkaan eivät ole siirtoa vahvistaneet, mutta Berliner Zeitung pitää kauppaa jo valmiina.

– On olemassa suuri mahdollisuus, että Adrian siirtyy Dortmundiin. Minulle on kuitenkin mieluisampaa, että virallinen vahvistus siirrolle tulee seuroilta itseltään, Ramosin asioita hoitava Helmuth Wennin kommentoi lehdelle maanantaina.

Kahdeksan miljoonan siirtokorvaus

Berliner Zeitung kertoo, että Ramos allekirjoittaa Dortmundin kanssa vuoteen 2017 ulottuvan sopimuksen, johon sisältyy vuoden jatko-optio. Siirtokorvausta Dortmund maksaa pääkaupunkilaisille kahdeksan miljoonaa euroa. Ramosin vuosipalkan lehti tietää asettuvan 2,8 miljoonan euron tienoille.

Vaikka virallista vahvistusta saadaankin vielä odottaa, on Herthan manageri Michael Preetz jo myöntänyt siirron epäsuorasti ja kertonut Herthan tarkkailevan uutta hyökkääjää siirtomarkkinoilta.

Adrian Ramos on ehdolla myös Kolumbian tulevan kesän MM-joukkueeseen, etenkin jos tähtihyökkääjä Radamel Falcao ei ehdi kuntoutua polvivammastaan ajoissa.