Markkasen Mestarien liiga -ennakko: ManU:lla saumat tuskastaan huolimatta

© Kuva: Getty Images
Viikkokierroksella eloonjäämiskamppailu Aston Villa - Watford! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Juuri kun luultiin, ettei Manchester Unitedin ja sen manageri David Moyesin kriisi voisi enää syventyä, saavutti joukkue viime viikonloppuna jälleen uuden ”merkkipaalun.” 0-3 –kotitappio Liverpoolia vastaan Valioliigassa tarkoitti sitä, että Liverpool saavutti tällä kaudella perin harvinaisen tuplan ManU:a vastaan, eli voitti sen sekä kotona että vieraissa.

Tulos oli Unitedin kannalta pahin mahdollinen ennen sen tämäniltaista – ja elintärkeää – Mestarien liiga pudotuspelikamppailua Olympiakosia vastaan.

ManU on pelillisessä umpisolmussa, eikä tappio arkkiviholliselle ainakaan helpottanut pahaa henkistä jumia, joka huonoista tuloksista on aiheutunut. ManU tuskin nousee enää Valioliigassa neljän parhaan joukkoon, mikä tarkoittaisi sitä, että suurseuran ainoa mahdollisuus päästä Mestarien liigaan ensi kaudeksi vaatisi tämän kauden rahaliigan voittoa.

Kaiken kukkuraksi ManU lähtee kotiotteluunsa kahden maalin takaa-ajoasemassa hävittyään vieraissa 0-2. Jos Olympiakos tekisi Old Traffordilla maalin, vaatisi se ManU:lta jo neljä osumaa jatkopaikkaan. Viimeksi ManU on pystynyt siihen 27. marraskuuta, kun se upotti viisi maalia Bayer Leverkusenin verkkoon.

Tietysti samalla pitää muistaa, että 2-0 –voittokin veisi sen vasta jatkoajalle.

Manageri Moyesin potkuhuhutkin ovat kasvaneet ottelu ottelulta ja tappio tappiolta. ESPN uutisoi alkuviikosta, että seuran johtoporras miettisi tosissaan skotin erottamista.

– Tilanteeni ei ole muuttunut. Tiedän, mihin suuntaan haluan mennä. Nyt on tärkeintä saada Olympiakos-ottelu pelattua. Jos pääsemme jatkoon, on mieletön buusti meille, Moyes pyöritteli ottelun alla.

ManU:a ei kuitenkaan pidä missään nimessä pudottaa jatkosta vielä. Sen kokoonpanosta löytyvät edelleen Wayne Rooney ja Robin van Persie, jotka voivat yhä voittaa tällä tasolla otteluita lähes pelkillä omilla yksilösuorituksillaan. Lisäksi euromenestys kuuluu seuran DNA:han tavalla, joka kasvattaa jokaista ManU-peluria näissä otteluissa paljon.

Dortmund hoitaa jatkopaikan kotonaan

Illan toisella kotijoukkueella eli Borussia Dortmundilla on ManU:a huomattavasti helpompi urakka. Se kukisti illan vastustajansa Pietarin Zenitin vieraissa peräti 4-2, joten komean vierasmaalimääränsä ansiosta se pakottaa Zenitin automaattisesti kolmen maalin tekoon.

Zenitin urakkaa voi tilastojen valossa luonnehtia liki mahdottomaksi, sillä BVB on voittanut viimeisestä yhdeksästä Mestarien liiga –pelistään yhtä vaille kaikki, eikä se ole koskaan hävinnyt yhdellekään venäläisseuralle.

Dortmundin pelaajilta onkin jo kyselty, ketä vastaan he haluaisivat pelata puolivälierissä, ja ketä he haluaisivat välttää.

– Voisin mennä mahdollisimman pitkään ilman saksalaiskohtaamista. En ole koskaan kohdannut Barcelonaa. Se voisi olla kova haaste, mieluummin tosin vähän myöhemmin, tuumi maalivahti Roman Weidenfeller.

Dortmund saattaa saada tärkeän miehen mukaan peliin, sillä Marco Reus saattaa toipua lihasvammoistaan pelikuntoon täksi illaksi.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.

Viikkokierroksella eloonjäämiskamppailu Aston Villa - Watford! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!