Polvivammat lopettivat ”Hannoverin pormestarin” uljaan pelaajauran

© Kuva: Getty Images

Hannover 96:n kapteeni Steve Cherundolo ilmoitti keskiviikkona päättävänsä pitkän ja ansiokkaan pelaajauransa. Pitkään vaivanneet polvivaivat eivät kauden edetessä hellittäneet, joten yhtäjaksoisesti lähes 15 vuotta Hannoveria edustaneen puolustajan oli pakko luopua kentillepaluutoiveistaan.

– Viimeisten 15 kuukauden useiden polvivammojen takia on minun lopetettava pelaajaurani. Olen saanut tutustua vuodesta 1999 lähtien uskomattomasti kehittyneeseen seuraan, joka ei ole menettänyt sydäntään ja sieluaan, eli fanejaan, Cherundolo tunnelmoi.

Yhdysvaltalaispuolustaja on 302 pääsarjaottelullaan Hannoverin bundesliigahistorian eniten otteluita pelannut pelaaja. Hän kuului myös USA:n maajoukkueeseen kolmissa viime MM-kisoissa ja oli ehdolla myös kesällä pelattaviin Brasilian MM-kisoihin.

Seurauskollisuuden perikuva Cherundolo sai Hannoverissa lisänimen ”Hannoverin pormestari”. 35-vuotiasta puolustajaa ylistettiinkin lehdistötilaisuudessa esimerkilliseksi ammattilaiseksi, jolle seurajohto takasi samalla töitä organisaatiossa. Cherundolo aloittaa välittömästi työt seuran reservijoukkueen apulaisvalmentajana sekä suuntaa valmentajakoulutukseen.

Hannover-fanien suuri suosikki pelasi Yhdysvaltain maajoukkueessa kaikkiaan 87 ottelua.