VfB Stuttgart on erottanut valmentajansa Thomas Schneiderin tehtävistään. Stuttgart ei ole saanut kuin yhden pisteen viimeisestä yhdeksästä ottelustaan ja samalla se on ajautunut jo Bundesliigan putoamistaisteluun.

– Johtokunta sopi päätöksestä yhdessä Thomas Schneiderin kanssa. Nykyinen tilanteemme vaati tämän askeleen ottamista. Schneider on ja pysyy silti VfB:n miehenä ja on jatkossakin seuran palveluksessa, seuran puheenjohtaja Bernd Wahler kertoo seuran tiedotteessa.

Uudeksi valmentajakseen Stuttgart nimitti hollantilaisen Huub Stevensin. 60-vuotias Stevens valmensi viimeksi kreikkalaista PAOK Thessalonikia, josta hän sai potkut vain viikko sitten. Stevens muistetaan parhaiten Schalken valmentajana. Tässä toimessa hän on toiminut kahteen otteeseen vuosina 1996-2002 ja 2011-2012, jolloin hän valmensi seurassa myös Teemu Pukkia. Stevensin valmentajauran kohokohta on UEFA-cupin voitto vuonna 1997.

Kauden 2013-2014 aikana neljä Bundesliiga-seuraa on päätynyt valmentajanvaihdokseen. Erikoista on, että kaksi näistä – Hamburger SV ja Stuttgart – ovat tehneet saman ratkaisun jo kaksi kertaa.

Schneider korvasi Stuttgartin valmentajana kauden aloittaneen Bruno Labbadian vain kolmen ottelukierroksen jälkeen. Ensimmäisen tappionsa Schneider koki vasta kahdeksannessa ottelussaan, mutta sitten lentävä lähtö vaihtui marras-joulukuun synkkyyteen. Äskettäinen kahdeksan ottelun tappioputki sai jo seuran harkitsemaan valmentajanvaihdosta. Tappiosuoran päättänyt eilinen tasapeli sarjajumbo Braunschweigia vastaan oli lopulta liikaa.