Suomalaishyökkääjä hakee pelipaikkaa Norjasta – ”Raporttien mukaan parempi kuin viimeksi”

© Kuva: Kai Lintinen

Viimeiset puolitoista kautta Turun Palloseuraa edustanut Roope Riski hakee pelipaikkaa Norjan kakkosliigan Hönefoss BK:sta. 21-vuotias Riski matkusti joukkueen mukana Espanjaan La Mangan harjoitusleirille. Hönefoss kohtaa La Mangassa sunnuntaisessa harjoituspelissä Ranheim IL:n.

Hönefoss on Riskille tuttu seura, sillä hän vietti joukkueessa myös kevätkauden 2012. Peliaikaa herui tuolloin kuitenkin vain yhden 26-minuuttisen verran.

– En tunne Roope Riskiä kovin hyvin, mutta raporttien mukaan hän on nyt parempi kuin viimeksi seurassa ollessaan. Hän edustaa monessa mielessä etsimäämme pelaajatyyppiä. On jännittävää nähdä, onko hän ottanut askeleen eteenpäin, Hönefossin valmentaja Roar Johansen kommentoi Ringbladet-lehdessä.

Riskin sukunimi on takuulla jäänyt hyvin HBK-kannattajien mieliin, sillä Huuhkajien vakiomiehistöön murtautunut Riku Riski oli joukkueen kantavia voimia kahden viime kauden ajan. Täksi kaudeksi vanhempi Riski siirtyi Norjan suurseuraan Rosenborgiin.

Hönefossissa palloilee edelleen myös toinen Huuhkaja-pelaaja Toni Kolehmainen.

Roope Riski teki kaudella 2013 TPS:n paidassa seitsemän maalia.