Valmentajien tunteet kuumina Bundesliigan putoamistaistelussa – eivät mahtuneet samaan lehdistötilaisuuteen

© Kuva: Getty Images

Saksan Bundesliigassa pelataan tänä viikonloppuna sarjan seitsemänneksi viimeinen ottelukierros. Koska mestaruustaistelu ratkesi jo aikoja sitten, keskittyy huomio sarjassa europelipaikkojen ja ennen kaikkea kiihkeän putoamistaistelun ympärille.

Panosten koveneminen näkyykin erityisesti niissä otteluissa, joissa kaksi joukkuetta taistelee kynsin hampain sarjapaikastaan. Tällainen peli nähtiin lauantai-iltana Freiburgin ja Nürnbergin välillä. Freiburg voitti trillerin maalein 3-2 eikä häviäjäjoukkueen valmentaja Gertjan Verbeek tappiota purematta niellyt. Hollantilaisluotsi jätti ottelun jälkeisen lehdistötilaisuuden kokonaan väliin.

– En halua istua kollegani vieressä. Oikeastaan en edes pidä häntä kollegana, Verbeek totesi Bildin mukaan TV-kanava Sky:n haastattelussa.

– En ole koskaan kokenut tuollaista kohtelua ja solvausta kollegan taholta. Se oli häpeämätöntä, brutaalia ja epäkunnioittavaa.

Freiburgin valmentaja Christian Streich vaikutti täysin yllättyneeltä Verbeekin kommenttien jälkeen.

– Uskomattomia väitteitä. On hullua sanoa jotain tuollaista. Minulle tuo on täysin selittämätöntä. Olen kyllä tunteikas, mutta en tippaakaan häntä kohtaan, Streich puolustautui lehdistötilaisuudessa.

Kitkeriä tunteita muuallakin

Muissakin otteluissa riitti parranpärinää. Sami Hyypiän valmentama Bayer Leverkusen jäi kotonaan 1-1-tasapeliin sarjajumbo Braunschweigia vastaan. Leverkusenin bosnialaistoppari Emir Spahicin Braunschweig-vahti Daniel Davarille osoittama keskisormennäyttö tallentui aukottomasti televisiokameroille, joten jatkoseuraamuksia saattaa puolustajan osalta olla vielä luvassa. Samassa ottelussa Braunschweigin valmentaja Torsten Lieberknecht koki jo kauden toisen katsomokomennuksensa.

Wolfsburgin ja Frankfurtin kohtaamisessa Frankfurtilta puolestaan hylättiin kyseenalaisesti paitsiomaali. Eintracht-luotsi Armin Veh syyttikin linjatuomaria yksiselitteisesti ”ottelun ratkaisemisesta”. Lopullisen ratkaisun ottelulle laittoi Wolfsburg-toppari Naldo, jonka 2-1-osumaan johtanut kaukolaukaus ansaitsee luultavasti koko Euroopan huomioiden ”kuukauden maalin” arvonimen.

Stuttgartin ja Dortmundin ottelussa selvittiin ilman suurempia jossitteluja, mutta ottelun loppuun saakka viemiseksi tarvittiin kaksi päätuomaria. Ottelua tuominnut Michael Weiner loukkasi akillesjänteensä 20 minuuttia ennen loppua ja niinpä neljännen erotuomarin oli vihellettävä pelin loppuhetket. Dortmundin supertähti Marco Reus oli päävastuussa joukkueensa 3-2-voitossa.

Bundesliigan putoamistaistelussa on mukana yhä ainakin seitsemän joukkuetta, jotka mahtuvat seitsemän pisteen sisään. Kaikkein tukalin asema on sarjanousija Braunschweigilla, VfB Stuttgartilla sekä Hamburger SV:llä, joka ei ole vielä koskaan Bundesliigasta pudonnut.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.