Viro sai kasaan mielenkiintoisen värisuoran

© Kuva: Juha Tamminen
Katso HB-HJK suorana

Virosta tuli ensimmäinen maajoukkue, joka on pelannut maaottelun jokaista Euroopan jalkapallojärjestön UEFA:n jäsenmaata vastaan aikuisten tasolla, kerrotaan UEFA.com:ssa.

Värisuora täydentyi, kun joukkue kohtasi keskiviikkona tuoreimman jäsenmaan Gibraltarin, joka oli aiemmin pelannut vain Slovakiaa vastaan. Gibraltar sai vasta UEFA:n jäsenyyden.

Viro voitti Gibraltarin 2-0-lukemin Portugalissa pelatussa ottelussa. Gibraltar oli avausmaaottelussaan venynyt maalittomaan tasapeliin Slovakiaa vastaan.

Ennen Gibraltarin hyväksymistä UEFA:aan, Virolla oli plakkarissaan ottelut kaikkia 52 UEFA-maata vastaan – viimeisenä tähän joukkoon liittyi Ranska, jonka Viro kohtasi ensimmäisen kerran vuonna 2012.

Kun Gibraltar liittyi UEFA:aan Viro reagoi nopeasti.

– Kun he liittyivät, meiltä puuttui taas yksi joukkue listastamme. Sovimme nopeasti pelaavamme heitä vastaan kaksi ystävyysottelua vuonna 2012. Haluamme olla, ja olemmekin olleet, aktiivinen jalkapallomaa. Visionamme on pelata niin paljon pelejä kuin mahdollista, Viron jalkapalloliiton puheenjohtaja Aivar Pohlak kertoi.

Katso HB-HJK suorana