FA:lta tyly tyrmäys: Valioliiga-seura ei saanut vaihtaa nimeä

© Kuva: Getty Images

Valioliiga-seura Hull City ei saanut Englannin jalkapalloliiton FA:n valtuustola lupaa muuttaa nimeään Hull Tigersiksi.

Seuran omistaja Assem Allam on ajanut nimenmuutosta, koska katsoo ”City”-nimen olevan liian pliisu. Hänen mielestä parempi nimi auttaisi seuran tunnettuuden muodostamista globaalisti. Valioliiga on suosituin jalkapallosarja maailmanlaajuisesti.

Seuran lempini on ollut jo pitkään Tigers, mikä on viitannut seuran kelta-musta-raidalliseen pelipaitaan. Termiä on käytetty ensi kerran jo vuonna 1905 lehtikirjoituksessa.

Seura järjesti juuri kausikorttilaistensa keskuudessa äänestyksen, jonka enemmistö oli nimenmuutoksen puolella. Toki 60 % jätti äänestämättä eli tuki tuli tosiasiassa vain 17 prosentila.

FA:n päätös on ilonaihe muutosta vastustaneelle kannattajajaostolle. He olivat jo perustaneet kampanjan ”City Till We Die”. He pitävät seuran vuonna 1904 saamaa nimeä tärkeänä osana sen kulttuuriperintöä eivätkä usko Tigers-nimen tuovan seuralle merkittävää kaupallista etua.

Vuodesta 2010 seuran omistanut Allam on aiemmin uhannut panevansa seuran myyntiin, mikäli liitto asettuu hankkeessa poikkiteloin. Nyt hän aikoo ensiksi valittaa päätöksestä.

– Jos tämä olisi tapahtunuu niin päin, että kannattajat olisivat ollut vastaan ja liitto puolesta, olisin välittömästi katkonut kaikki siteeni seuraan. Kannattajien äänestystulos tarkoittaa sitä, että olen taistelun velkaa ja jatkan kampaniaani nimenmuutoksen puolesta, BBC siteerasi Allamia.

Hull on tällä hetkellä Valioliigan alemmassa keskikastissa sijalla 12. Se kohtaa sunnuntaina FA-Cupin välierissä Sheffield Unitedin.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.