Pari viikkoa sitten päävalmentaja Sami Hyypiälle kenkää antanut Bayer Leverkusen otti toisen peräkkäisen voittonsa uuden luotsinsa Sascha Lewandowskin johdolla. Molemmille joukkueille tärkeässä ottelussa Leverkusen nujersi Nürnbergin maalein 4-1.

Tilastopalvelu Optan tilastoista paljastui yllättävä fakta sunnuntaisen voitto-ottelun takaa. Ennen tätä päivää Leverkusenin puolustajista yksikään ei ollut onnistunut maalinteossa Bundesliigassa tämän kauden aikana.

Tänään asiaan tuli erikoinen käänne, sillä murskavoiton kaikista neljästä maalista vastasivat puolustajat. Bosnialaistoppari Emir Spahic teki pelissä kaksi maalia – ylipäätään ensimmäisensä Leverkusenin paidassa. Laitapuolustaja Sebastian Boenischille ja Roberto Hilbertille maalit olivat niin ikään kauden ensimmäiset.

Ex-valmentajan tilastot ja erikoisosaaminen eivät päässeet tällä kaudella korreloimaan käskytettävien tilastoihin. Sami Hyypiä tunnettiin pelaajaurallaan vahvana erikoistilannepelaajana ja pelotteena kulmapotkuissa. Hyypiä tekikin vähintään yhden maalin ammattilaisuransa 13 viimeisellä kaudella ja parhailla kausilla peräti viisi maalia.

Leverkusen-puolustajien maalihanat aukesivat kuitenkin vasta Hyypiän saatua lopputilin valmentajan pestistä.

Kolme kierrosta ennen sarjan päätöstä Leverkusen on sarjassa neljäntenä pisteen edellä Wolfsburgia. Nürnberg on toiseksi viimeisenä suoran putoajan paikalla. Nürnbergin ainoasta maalista Leverkusenin verkkoon vastasi niin ikään puolustaja Marvin Plattenhardt.