Sami Hyypiän valmentaman Bayer Leverkusenin keskuspuolustaja Emir Spahic sai Saksan jalkapalloliitolta 15 000 euron sakot. Spahicia rangaistiin keskisormen näyttämisestä kahdelle Eintracht Braunschweigin pelaajalle viime viikonlopun bundesliigaottelussa.

Spahicin protestin kohteita liitto ei tiedotteessaan nimennyt, mutta toinen pelaajista oli lehtitietojen mukaan Braunschweigin iranilaismaalivahti Daniel Davari. Bosnialaistopparin veri kiehahti 1-1-tasapeliin päättyneen ottelun toiseksi viimeisellä peliminuutilla.

Leverkusenille liiton päätös oli jopa pieni helpotus, sillä ottelun jälkeen Spahicia pelättiin rangaistavan yhden ottelun pelikiellolla.

Ottelun erotuomari Guido Winkmann ei nähnyt tilannetta pelin tiimellyksessä, mutta Spahicin alatyylinen ele tallentui tv-kameroille. Näin miehen rankaiseminen tuli kyseeseen myös jälkikäteen. Spahic on jo rangaistuksensa hyväksynyt eikä valita päätöksestä.