Malmön Markus Halsti: ”Hyökkääjillemme annetaan hyvin vapauksia”

© Kuva: Getty Images

Allsvenskanin maanantai-illan ohjelmassa on yksi kevään maukkaimmista kohtaamisista. Liigakärki Malmö FF isännöi kuudentena olevaa Djurgårdenia, ja Malmön stadionille odotetaan taas noin 20 000 katsojaa.

Malmö on voittanut kaikki neljä otteluaan päästäen niissä yhteensä vain yhden maalin. Djurgårdenilla on alla paikallistappio AIK:lle.

– Vieraspeli IFK Göteborgia (3-0 -vierasvoitto) vastaan on ollut meiltä kauden paras peli. Meillä on hyvä balanssi siinä, että puolustamme hyvin, mutta hyökkääjille annetaan vapauksia, koska heidät on hankittu Malmöön tekemään maaleja, ruotii Malmön suomalaispelaaja Markus Halsti SuomiFutis-sivustolle ottelun alla.

Halstin pelipaikka Malmössä on maajoukkueesta poiketen keskikentällä. Hän on 4-4-2 –ryhmityksessä toinen keskimmäisistä miehistä suurella puolustusvastuulla.

Joukkue on Halstin mukaan hyvin roolitettu.

– Meidän oikea laitalinkkimme Guillermo Molins on tehnyt kahdeksassa pelissä 10 maalia, mikä kertoo hänen vahvuuksistaan. Hän ei sitten ole puolustussuuntaan niin tärkeä pelaaja. Viimeisessä 20 pelissä hän on tehnyt enemmän kuin pisteen ottelua kohden.

Halsti kertoo tarkemmin alkukaudesta ja maajoukkuetavoitteistaan toimittaja Panu Markkasen piinapenkkihaastattelussa SuomiFutis-sivustolla lähiaikoina.

Panu Markkanen, Malmö
Twitter @PanuMarkkanen