Suomalaiselle mobiilisovellukselle kansainvälistä huomiota -”Rikollisjärjestöt yrittävät vaikuttaa”

Mestarien liigan nostona Ajax - Pool! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Jalkapallon Pelaajayhdistys JPY:n mobiiliapplikaatio on saanut kansainvälistä huomiota. Ammattijalkapalloilijoiden kansainvälinen yhdistys FIFPro raportoi kotisivuillaan JPY:n kehittämästä Red Button -sovelluksesta.

Mobiilisovelluksen tarkoitus on ehkäistä jalkapallo-otteluiden tulosten manipulointia. Vedonlyöntiin liittyvä vilppi futismatseissa on kasvava ongelma niin suomalaisessa kuin kansainvälisessäkin jalkapallossa, mutta Suomessa maaliskuussa 2013 käyttöön otettu applikaatio on osoittautunut tehokkaaksi keinoksi rikollista toimintaa vastaan.

Red Button -järjestelmän avulla pelaajat voivat raportoida anonyymisti yrityksistä manipuloida ottelutuloksia. Järjestelmä myös tiedottaa pelaajia mahdollisista manipulaatioyrityksistä ja välittää tietoja viranomaisille. FIFPro:n mukaan Red Button -sovellusta on ladattu jo yli 1 200 kertaa ja se on käytössä lähes jokaisella Suomen ammattilaispelaajalla.

Useat pelaajat hyödynsivät järjestelmää kesän 2013 aikana raportoidakseen luottamuksellisesti ottelumanipulaatioyrityksistä. Vihjeet välitettiin välittömästi eteenpäin turvallisuusalan yritykselle.

– Valitettavasti pelaajiin yritetään yhä vaikuttaa ja heidät yritetään saada toimimaan petollisesti. Sitä haluamme tällä järjestelmällä ehkäistä, JPY:n toiminnajohtaja Markus Juhola kommentoi.

– Pelaajayhdistys on osansa tehnyt. Meidän velvollisuutemme oli mennä pukuhuoneisiin ja informoida sekä suojella pelaajia. He ovat vastanneet käyttämällä sovellusta. Nyt on viranomaisten aika tehdä työnsä ja napata vilpintekijät sekä rangaista heitä.

Järjestelmä leviämässä pian maailmallekin?

Kerroimme alkuviikolla, kuinka tunnettu singaporelainen ottelumanipulaatiosta tuomittu liikemies Wilson Raj Perumal vangittiin Vantaalla. Perumalin Suomen-matkan pohjimmainen syy on yhä epäselvä, mutta miehen läsnäolo Suomessa on silti vetänyt otsia kurttuun. Perumal oli vuonna 2011 maata ravistelleen sopupeliskandaalin päällimmäinen takapiru.

– Useimmissa tapauksissa rikollisjärjestöt yrittävät vaikuttaa niihin pelaajiin, joiden uskotaan olevan helpommin houkuteltavissa. Hyvät ja turvalliset työolosuhteet sekä täsmällinen palkanmaksu vähentää ottelumanipulaatioiden riskiä. Jos nämä seikat eivät ole kunnossa, pelaajat ovat haavoittuvaisia ottelumanipuloijien lähestymisille, Markus Juhola jatkaa.

Kansainvälinen pelaajayhdistys FIFPro rahoittaa osaltaan Red Button -järjestelmää. Järjestelmä otetaan mahdollisesti tulevaisuudessa käyttöön muissakin maissa. Suomen pelaajayhdistyksen rohkaisevat kokemukset otetaan ilolla vastaan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Mestarien liigan nostona Ajax - Pool! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!