UEFA kunnioittaa menehtynyttä Barca-valmentajaa hiljaisella hetkellä

© Kuva: Getty Images

Euroopan jalkapalloliitto UEFA on päättänyt, että perjantaina menehtynyttä Barcelonan entistä valmentajaa Tito Vilanovaa muistetaan minuutin hiljaisella hetkellä ennen lauantaina pelattavaa Euroopan Futsal Cupin loppuottelua. Klo 19.30 alkavassa, Bakussa pelattavassa finaalissa kohtaavat Barca Alusport ja Moskovan Dynamo.

Barcelonaa vielä viime kaudella valmentanut Vilanova kuoli sylkirauhassyöpään. Hän oli kuollessaan vain 45 vuoden ikäinen.

Mundo Deportivon mukaan futsalin finaalijoukkueiden pelaajat kantavat käsivarsissaan myös mustia surunauhoja Vilanovan muistoa kunnioittaakseen. Tänään Barcelonan jalkapallojoukkueen pelaajat ovat jättäneet Vilanovalle hyvästejä joukkueen kotiareenalla Camp Noulla.

Vilanova pelasi juniorivuosinaan Barcelonan organisaatiossa ja nousi myös seuran reservijoukkueeseen asti. Vuodesta 2007 vuoteen 2013 hän toimi Barcelonassa valmennustehtävissä – ensin reservijoukkueessa, sitten Pep Guardiolan apuna ykkösjoukkueessa ja lopulta itse vastuuvalmentajana.