Veikkausliigasta pudonneen JJK:n luotsi karmeasta kaudesta: ”Kaikki meni perseelleen”

© Kuva:

Veikkausliigasta viime kauden päätteeksi pudonnut JJK lähtee Ykköseen unelmana nopea paluu liigaan. Päävalmentaja Juha Pasoja on kuitenkin realisti tavoitteiden suhteen.

– Toivottavasti tämä on ranskalainen visiitti ja palataan heti liigaan. Realistisemmin ajateltuna projektimme on 2-3 vuotta, että ollaan takaisin liigassa, Pasoja kertoi SuomiFutis-sivustolle.

– Iso tavoite nyt on, että kasvatetaan omia pelaajia Jyväskylän alueelta edustuspalloiluun. Sitä kautta päästään nousemaan enemmän paikallisena joukkueena takaisin liigaan.

JJK, jonka koko tulevaisuus oli talousongelmien vuoksi vaakalaudalla viime vuonna, oli liigassa täysi heittopussi. Edellisenä kautena pelaajauransa päättänyt Pasoja nousi kesken kauden apuvalmentajasta vastuuluotsiksi ja pääsi suoraan todelliseen tulikasteeseen.

– Ehkä oli hyvä, että heti alkuun tuli opetus. Aika tekemätön paikka oli siinä vaiheessa. Käytännössä kaikki meni perseelleen, mikä voi mennä. Se vaikutti tekemiseen kentällä. Vaikea paikka, mutta opin siinä samalla.

Lähes joukkueellinen liigatason miehiä katosi

Liigasta putoamisen seurauksena joukkue menetti tukun kokeneita liigapelureita riveistään.

– Liikennettä riitti ja meiltä lähti kymmenkunta selkeästi liigatason pelaajaa pois. Osa lopetti, osa muihin seuroihin. Tilalle saatiin ja nostettiin omia junioreita sekä Keski-Suomen alueen alasarjoissa pelanneita futareita. Erittäin motivoituneita poikia kaikki.

Pasoja, ehkä juuri entisenä puolustajana, haluaa pistää oman pään pelin ensisijaisesti kuntoon.

– On helpompi voittaa pelejä, kun ei päästä paljon maaleja. Puolustus pitää olla kunnossa. Kokonaisuus merkitsee kentällä. Jokaisen, joka on kentälle tai vaihtopenkillä, pitää tehdä joukkuen eteen hommia. Sitä kautta saadaan paras mahdollinen tulos.

Maalinteon vastuuta Pasoja sälyttää mielellään kiinnostavalla paluumuuttajalle.

– Tänä vuonna Tommi Kari varmaan osuu maalipuiden väliin joskus. Onhan siellä myös alle 21-vuotiaiden maajoukkuemies Antto Hilska

– Hyökkäyspäässsä ässänä on Aleksis Lehtonen, vuonna 1997 syntynyt hyvä kaveri. Hänellä on paljon potentiaalia, vähän erilainen hyökkääjä ja ei-tyypillinen suomalainen pelaaja.

Kai Lintinen
Twitter: @kailintinen

Ykkönen starttaa tulevana viikonloppuna. JJK matkustaa avauspelissään sarjan vahvoihin nousijasuosikkeihin kuuluvan Hakan vieraaksi lauantaina.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!