VPS pelaa europelinsä Valkeakoskella – ”Toivotaan, että lomat järjestellään sen mukaan”

© Kuva: Juha Tamminen

Vaasan Palloseura oli Veikkausliiga-kauden 2013 suurimpia yllättäjiä juhlittuaan syksyllä pronssimitaleita. Sijoitus kolmen sakkiin tarkoitti samalla sitä, että seuralla on edessä europelejä 15 vuoden tauon jälkeen.

VPS:n oma kotikenttä Vaasan Hietalahdessa ei täytä UEFA:n europeleille asettamia kriteereitä, joten vaasalaisten oli katsastettava sijaiskenttää kotipelejään varten. Valinta osui Valkeakosken Tehtaan kenttään, joka on tuttu paikka niin valmentaja Olli Huttuselle kuin myös VPS:n kapteenille, Hakassa vuosina 2007-2010 pelanneelle Sebastian Strandvallille.

Matka-aikaa Vaasasta Valkeakoskelle tulee kolmisen tuntia, mutta Strandvall uskoo silti, että Vepsun fanit lähtevät sankoin joukoin omiaan tukemaan.

– Toivotaan, että ihmiset ovat jo lomalla ja heillä on aikaa mennä arkipäivänä Valkeakoskelle. Kunhan me saadaan joku hyvä kimppakyyti ja hinnat kuntoon. Se on jonkun verran meistä itsestä seuranakin kiinni, Strandvall heittää haasteen seurajohdolle SuomiFutiksen Veikkausliiga-kauden avausinfossa tekemässä haastattelussa.

Harvinaista herkkua Strandvallillekin

VPS-kippari itse pelasi europelejä Hakan paidassa kaudella 2007, mutta kausi 2008 meni polven ristisidevamman takia pipariksi. Strandvallin vahvasti nousujohteinen ura saa tällä kaudella uuden kohokohdan europeleistä kotikaupungin väreissä.

– Pelasin silloin vuonna 2007 neljä europeliä. Myös 2008 olimme Hakan kanssa Euroopassa, mutta silloin olin itse pitkäaikaisloukkaantuneena. Kyllä ne ottelut sytyttävät tosi paljon ja innolla niitä odotan.

– Vaikka me nyt jouduttiinkin evakkoon, niin toivon, että me saadaan sinne väkeä. Ja valkeakoskelaisia tulee sinne myös, olen siitä ihan varma. He ovat tottuneet näkemään europelejä siellä ja kyllä me varmasti hyvä tunnelma sinne saadaan, Strandvall toteaa vakuuttuneena.

Heikki Kuparinen, Helsinki


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.