Huuhkaja-kärki hurjasta maalivireestään: ”Tiedän taas, että osaan tehdä maaleja”

© Kuva: Getty Images

Jalkapallomaajoukkueen ja Lech Poznanin hyökkääjä Kasper Hämäläinen jatkoi hurjaa kevätvirettään Poznanin kaataessa maanantai-iltana Puolan liigan ylemmässä loppusarjassa Zawisza Bydgoszczin.

Poznan voitti vieraskentällä 2-1, ja Hämäläinen puski joukkueensa avausmaalin.

– Hyvä että saimme pisteet. Se oli vaikea vieraspeli. Fiilis oli pelin jälkeen hyvä, vaikka pelillisesti peli oli välillä aika huonoakin. Voitimme huonommallakin pelillä, mikä on hyvä asia, kertaa Hämäläinen iltaa SuomiFutis-sivustolle.

– Tuli keskitys takatolpalle, ja puskin maalivahdin yli. Se oli tärkeä maali, sillä olimme pelissä paineen alla.

Hämäläisen saldona on nyt kahdeksan maalia, joista viisi viimeistä ovat syntyneet neljässä viime pelissä.

Hämäläinen löytää syyn hyvään vireeseen.

– Kun tulee pari maalia, niin löytyy rauhallisuutta, kun tietää taas, että osaa tehdä maaleja. Se on kiinni rauhallisuudesta ja siitä, että miettii, mihin pallon laittaa ja tuohan tämä itseluottamustakin. Voi ajatella, että kun olen tehnyt ennenkin, niin miksen nytkin, Hämäläinen pohtii.

Hämäläinen on pyrkinyt kehittämään peliään kauden aikana muutenkin kuin vain maalitilanteiden paremman hyödyntämisen muodossa.

– Olen pyrkinyt olemaan kentällä rauhallisempi ja rennompi muutenkin, kun saan pallon.

Titteliin yhä mahdollisuudet

Poznan on viisi kierrosta ennen sarjan päätöstä toisena viiden pisteen päässä johtavasta Legia Warszavasta. Legia pelaa seuraavan pelinsä perjantaina sarjan kolmantena olevaa Wisla Krakovaa vastaan.

Poznanin peli viidennen sijan Gornikia vastaan on seuraavana päivänä.

– Jos olen perjantain pelin aikaan kotona, seuraan sitä varmasti. Muutenkin seuraan varmasti tuloksia livenä, Hämäläinen kertoo.

Poznanin ja Legian tilanne on paineistettu molemmin puolin, kun joukkueet ovat pelanneet eri kierroksilla milloin ensin Poznan, milloin ensin Legia. Joukkueet kohtaavat toisensa päätöskierroksella.

Kova henkinen puristus on saanut omalta osaltaan myös Hämäläisen parhaat puolet esiin.

– Olen kuitenkin 27-vuotias, ja minut hankittiin tuomaan kokemusta. Peleihin tarvitaan ratkaisijoita, ja niitä, jotka pystyvät ratkaisemaan. Sieltä se tulee. Joukkue odottaa ratkaisuja, ja siksi minut hankittiin tänne, tuumaa Hämäläinen.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.