Valioliigan viimeistä edellisen kierroksen otteluita on pelattu ja kahden seuran osalta varmistui putoaminen pääsarjasta.

Cardiff sekä Fulham hakevat ensi kaudella vauhtia Championshipistä. Cardiff hävisi Newcastlelle vieraissa 0-3-lukemin ja Fulham Stokelle 1-4-lukemin niin ikään vieraskentällä.

Joukkueiden putoaminen varmistui, koska Sunderland yllätti Manchester Unitedin 1-0-lukemin Old Traffordilla. Sunderland on voittanut nyt kolme peliä putkeen: ManU:n lisäksi se yllätti kaksi viikkoa sitten Chelsean ja kaatoi viikko sitten juuri Cardiffin. Sunderland, joka on viimeisellä säilyjän paikalla, nousi 35 pisteeseen. Cardiffilla on 30 ja Fulhamilla 31 pistettä ennen päätöskierrosta.

Sekä Cardiff että Fulham ovat vaihtaneet manageriaan kaudella, Fulham on tehnyt sen peräti kahdesti. Cardiffia luotsasi kevään Ole-Gunnar Solskjäer ja Fulhamia on luotsannut loppukauden Felix Magath.

Cardiffia luotsasi Malky Mackay aina viime vuoden lopulle ja Fulhamia ehti aiemmin kaudella luotsata Martin Jol sekä Rene Meulensteen marraskuusta halmikuuhun.

Sunderland jo lähes varma säilyjä

Sunderland ei ole voitostaan huolimatta vielä kuivilla, sillä kolmannella putoajan paikalla oleva Norwich on vain kolmen pisteen päässä ottelun vähemmän pelaanneena.

Norwich kuitenkin kohtaa sunnuntaina Chelsean ja päätöskierroksella Arsenalin. Sunderland pelaa enää kotonaan Swanseaa vastaan, joten pullat ovat pohjoisenglantilaisilla hyvin uunissa.