Tim Väyrysellä suora väylä Dortmundin ykkösmiehistöön: ”Tie on kivinen ja pitkä”

© Kuva: Kai Lintinen
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

FC Hongan paidassa Veikkausliigan maalikuninkuuden viime kaudella voittanut Tim Väyrynen pääsi ensi kertaa kentälle A-maajoukkueen paidassa keskiviikkona.

Pitkänhuiskea hyökkääjä päästettiin irti Tshekki-ottelun 83. minuutilla Teemu Pukin tilalle. Ottelu päättyi jo avauspuoliajalla tehtyjen maalien jälkeen 2-2-lukemiin. Väyrysen panos viime minuuteilla jäi vähäiseksi, mutta mies oli ottelun jälkeen innoissaan debyytistään.

– Oli mahtava fiilis. Juuri ennen kuin kuulin pääseväni kentälle, päätin nauttia koko tilanteesta. Olen monesti ollut katsomon puolella katsomassa Littiä, Hyypiää, Forssellia ja muita. Ajattelin ja päätin, että haluan itsekin vielä pelata siellä. Tänään se päivä koitti, Väyrynen kertoi SuomiFutis-sivustolle ottelun jälkeen.

Unelmasiirto viime talvena

Mies sai talvella mahdollisuuden siirtyä jalkapallon suurmaahan, kun saksalaisjätti Borussia Dortmund lähestyi. Tällaiselle tarjoukselle ei sanota ei. Väyrynen liittyikin vuoden vaihteen jälkeen seuran kakkosjoukkueen riveihin kahden ja puolen vuoden sopimuksella.

– Dortmund oli heti ykkösvaihtoehto kun kuulin heidän kiinnostuksesta. Kävin katsomassa ensin paikkoja, kaikki vaikutti hienolta ja seurassakin oltiin innostuneita, Väyrynen valotti.

Dortmundin kakkosjoukkue pelaa Saksan 3. liigassa. Väyrysen minuutit keväällä jäivät suhteellisen vähiin, mutta luvassa on parempaa jo heinäkuun lopulla alkavan uuden kauden koittaessa.

– Ensi kausi on varmasti erilainen. Täysi kausi edessä ja voin keskittyä vain fudikseen. On hyvä mahdollisuus pelata nuorten, hyvien pelaajien kanssa. Keväällä peliaikaa ja näytönpaikkoja tuli vähän. Mutta mitä juttelin lähtiessäni valmentajan ja managerin kanssa, niin jatko näyttää hyvältä kannaltani. Kilpailu on toki kovaa eri pelipaikoilla tällaisessa joukkueessa, mutta loppujen lopuksi kaikki on itsestä kiinni.

Bundesliiga lähellä, mutta kuitenkin kaukana

Kakkosjoukkueesta on periaatteessa suora väylä Bundesliigassa ja Mestarien liigassa pelaavaan ykkösjoukkueeseen.

– Viime kaudella kakkosjengistä kolme pääsi pelaamaan Bundesliigaa. Se väylä on olemassa, mutta tie on kivinen ja pitkä. Olen valmis tekemään duunia ja katsotaan mihin se riittää. Kolmosliigaa seurataan paljon seuran sisällä ja on iso juttu että kakkosjoukkue pelaa siinä sarjassa. Vain meillä ja Stuttgartilla on kakkosjoukkue tässä sarjassa.

Väyrynen pääsi jo haistelemaan keväällä edustusjoukkueen ilmapiiriä muutamissa harjoituksissa. Matkaa miehellä on vielä absoluuttiselle huipulle, mutta niin on myös potentiaalia.

– Se on yksi maailman parhaista seurajoukkueista. Kaikki tapahtuu vähän nopeammin, syötöt tulevat vähän kovempaa jalkaan ja kosketuksen palloon pitää olla vähän parempi. Jokaista juttua pitää vähän saada hinattua eteenpäin (päästäkseen sille tasolle).

– Seura katsoo nyt kahden vuoden ajan,  millaisen pelaajan saavat kehitettyä minusta. Ensimmäinen juttu on päästä pelaamaan. Kun peliaikaa tulee, luotan myös maalien ja syöttöjenkin tulevan.

Väyrynen ei matkusta A-maajoukkueen mukana ensi viikon Baltic cupiin vaan palaa Pikkuhuuhkajien vahvuuteen joka pelaa sunnuntaina 1. kesäkuuta tärkeän EM-karsintapelin Moldovaa vastaan Myllykoskella.

Kai Lintinen, Olympiastadion
Twitter: @kailintinen

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS