Brasilian päävalmentaja Luis Felipe Scolari astui japanilaisen erotuomarin puolelle avauspelin pitkälti ratkaisseessa tilanteessa, missä hänen joukkueelleen vihellettiin rankkari 70. minuutilla.

Tilanteessa Kroatian puolustajan kädet ovat kevyesti brassihyökkääjä Fredin olkapäillä tämän kaatuessa teatraalisesti. Seuranneesta pilkusta Neymar ampui voittomaaliksi jääneen 2-1-osuman. Lopussa Oscar iski brasseille vielä kolmannen.

Kroatian pelaajista lähes jokainen ryntäsi tuomarin kimppuun tämän osoittaessa pilkkua ja ottelun jälkeen niin maan valmentaja kuin pelaajatkin haukkuivat tuomarin lyttyyn.

– Erotuomari näki rankkarin ja hän vihelsi rankkarin. Hän on se joka päättää. Meidänkin mielestä se oli rankkari, Scolari kommentoi ottelun jälkeen lehdistölle Goal.com:n mukaan.

– En aio puhua siitä, mitä toinen (Kroatian) valmentaja on sanonut. Ymmärrän kuitenkin, miksi hän on niin sanonut ja kunnioitan häntä. Jos me olisimme hävinneet, olisin varmasti valittanut myös. En kuitenkaan nähnyt tuomarin suosivan meitä.

Lohkon kaksi muuta joukkuetta Kamerun ja Meksiko kohtaa perjantaina klo 19.00 alkaen.