Uruguayn maajoukkueen päävalmentajan Oscar Tabarezin on ollut vaikea uskoa joukkueensa tähtipelaajan Luis Suarezin saamaa pitkää pelikieltoa kolmannesta raportoidusta puremiskohusta miehen ammattilaisurasta. Pelikielto ulotettiin myös seurajoukkuepeleihin, mikä on poikkeuksellista. (uutinen).

Uruguay piti koko touhua varsinkin englantilaisen median ajojahtina, kun hän kommentoi tapausta maan pudotuspeliottelun alla. Joukkue iskee yhteen Kolumbian kanssa lauantaina.

– Tämä on ylettömän ankara rangaistus ja johtuu median hyökkäyksestä, mikä alkoi heti Italia-pelin jälkeen. Toimittajat puhuvat vain tästä asiasta. En tiedä mistä maasta he ovat, mutta he kaikki puhuivat englantia, Tabarez kommentoi Football-Italia-sivuston mukaan.

– Tämä pelikielto, kuka siinä voittaa, kuka häviää ja kuka hyötyy? Estääkö se vastaavien tilanteiden tapahtumisen jatkossa? Epäilen paljon, koska näitä on tapahtunut aiemminkin. Tässä turnauksessa olemme nähneet samanlaisia tilanteita kuin Suarezin ja Giorgio Chiellinin välillä, mutta niistä rangaistiin eri tavalla.

”Valta on kisajärjestäjillä”

Tabarez toki myöntää, että jonkinlainen pelikielto oli odotettavissa. Tabarez katsoo kaiken takana olevan melkoisen salaliiton.

– Odotimme toki pelikieltoa, mutta emme näin rankkaa. Olimme myös yllättyneitä, ettei Chielliniä rangaistu myös.

– Valta näissä tapauksissa on kisajärjestäjillä, mutta en aio puhua siitä sen enempää. Se ei tarkoita kuitenkaan sitä, että hyväksyisimme tämän rangaistuksen luonteen.

Tabarez irtisanoutui samalla myös FIFA:n luottamustehtävästään, missä hän on toiminut otteluiden teknisenä tarkkailijana.