MM-sensaatio: Costa Rica kukisti jo Italiankin – Englannin putoaminen jatkopeleistä varmistui

© Kuva:
Moisanderin Werder vetoideana! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Costa Rica on nousemassa MM-turnauksen suurimmaksi yllättäjäksi joukkueen ottaessa jo toisen huippukovan päänahan kaatamalla Italian 1-0-lukemin. Avauspelissä joukkue möyhensi Uruguayn 3-1-lukemin ja lento jatkui.

Ottelun ainoan maalin iski keskikentän laitapelaaja Bryan Ruiz, joka puski laitapuolustaja Junior Diazin upean keskityksen maaliin takatolpalta aivan avausjakson lopussa.

Italiallakin oli yksi todellinen huippupaikka. Puolen tunnin kohdalla Andrea Pirlo lähetti Mario Balotellin läpi. Hyökkääjä nosti pallon maalivahdin yli, mutta peliväline pomppi maalin ohi.

Balotelli pääsi hetki myöhemmin myös hyvään laukaisupaikkaan oltuaan paitsion rajamailla, mutta Costa Rican maalivahti Keylor Navas torjui voimakkaan vedon.

Costa Rica jäi ihmettelemään avausjaksolla myös tuomaritoimintaa. Avauspelissä maalin tehnyt ja toisen syöttänyt Joel Campbell työnnettiin selvästi selästä nurin rangaistusalueella, mutta tuomari antoi pelin jatkua.

Costa Rican puolustus piti Italiaa lähes pilkkanaan

Toisella jaksolla Italia hallitsi ottelua, mutta Costa Rica puolusti järjellä ja maltilla pakottaen Italian yli 10 paitsioonkin ottelun aikana.

Costa Rica varmisti voittonsa myötä jatkopaikkansa, mutta ei vielä lohkon voittoa. Tällä tuloksella myös Englannin maajoukkueen osalta varmistui se, ettei joukkuetta nähdä jatkossa.

Päätöskierroksella Costa Rica kohtaa Englannin. Italia ja Uruguay ratkovat toisen jatkoon menijän.

Moisanderin Werder vetoideana! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!