Englannin pelaajayhdistyksen pomo Gordon Taylor vaatii Valioliiga-seuroille tiukempia vaatimuksia nuorten omien kasvattien suhteen, mikä hyödyttäisi myös Englannin maajoukkuetta.

– Menestys ei ole ollut riittävän hyvä. Jos tämä olisi yliopisto, meidät olisi suljettu (heikkojen tulosten vuoksi), Taylor kommentoi BBC:lle.

Valioliiga-seurojen täytyy nykysääntöjen mukaan mahduttaa kahdeksan omaa kasvattia 25 pelaajan ryhmiinsä.

Omaksi kasvatiksi lasketaan pelaajat, jotka ovat edustaneet seuraa kolme vuotta ennen 21-vuotissynttäreitään. Tähän kategoriaan voi siis kuulua myös ulkomaalaisia pelaajia, kunhan täyttävät edellä mainitun ehdon.

Nyt Taylor puolestaan vaati jo omia kasvatteja suoraan avauskokoonpanoon, ei vain täytteeksi nimilistoille.

– Meillä on velvollisuutemme tulevaa sukupolvea kohtaan ja meidän täytyy antaa mahdollisuuksia. Seurojen pitäisi laittaa ainakin kolme omaa kasvattia avauskokoonpanoihinsa, Taylor valottaa kantaansa asiaan.

– Sellainen määrä rohkaisisi seuroja antamaan nuorille mahdollisuuden tehdä läpimurto. Valioliiga-seurojen ei pitäisi antaa kuitenkaan tasoitusta muiden maiden seuroille, joten tällainen sääntö pitää luoda koko Euroopan jalkapallolle.