Superyllättäjä jo kahdeksan parhaan joukkoon – maalivahdilta uskomaton venytys rankkareissa!

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Alkulohkonsa ennen Uruguayta, Italiaa ja Englantia sensaatiomaisesti voittanut Costa Rica eteni MM-turnauksessa jo kahdeksan parhaan joukkoon kaatamalla Kreikan varsinaisen trillerin päätteeksi neljännesvälieräottelussa.

Costa Rica oli lähellä voittoa jo varsinaisen peliajan puitteissa, mutta Kreikka nousi viime hetkillä tasoihin. Costa Rica joutui pelaamaan miesvajaalla 66. minuutilta lähtien, kun Oscar Duarte tuli ulosajetuksi toisen varoituksensa myötä, minkä ansiosta Kreikka kampesi rinnalle vielä.

Jatkoajan toisen puoliskon lisäajalla Kreikan Kostas Mitroglou pääsi nokikkain Costa Rican maalilla huippuotteita esittäneen Keylor Navasin kanssa. Maalivahti tuli hyvin eteen ja sai kroppansa väliin eikä maalia syntynyt. Navas oli ottelussa ottanut aiemminkin jo useita huippupelastuksia.

Navasilta uskomaton venytys

Maaleja ei siten nähty ja edessä oli rankkarikisa. Costa Rican pelastajaksi nousi juuri rankkarispesialistinakin pidetty Navas. Molemmat olivat onnistuneet aiemmissa vedoissa, kunnes Navas torjui uskomattomasti vasemmalla nyrkillään Kreikan Theofanis Gekaksen kovan yrityksen neljännen parin lopuksi.

Kun Costa Rican viideskin ampuja onnistui, eteni piskuinen Keski-Amerikan maa jo turnauksen puolivälieriin.

Costa Rica äärimmäisen lähellä voittoa varsinaisella peliajalla

Costa Rica oli jo toinen jalka jatkossa varsinaisella peliajalla, kun Bryan Ruiz vei joukkueensa johtoon 52. minuutilla. Löysä, mutta tarkka veto suuntautui alakulmaan.

Kreikka painoi peliä vastustajan päätyyn miesylivoimalla ja lopulta joukkue sai toivoa. Vaihdosta kentälle otettu konkarihyökkääjä Gekas, 34, ampui pallon maalia kohti puolustajan jaloista. Maalivahti torjui eteensä, mistä Sokratis ampui pelivälineen verkon perukoille lisäajan alkaessa.

Jatkoajalla Kreikalla oli yhä paremmat paikat, mutta maalivahti Navasin johdolla Costa Rica kesti ja loppu on historiaa. Costa Rica eteni turnauksen kahdeksan parhaan joukkoon ja kohtaa seuraavaksi Hollannin.

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS