Valmentajakonkarille tarjottiin Alex Fergusonin paikkaa – kieltäytyi kielisyistä!

© Kuva: Getty Images

Sveitsin saksalaiskoutsi Ottmar Hitzfeldille tarjottiin vuonna 2002 Alex Fergusonin paikkaa. Saksalainen ei kuitenkaan halunnut Manchester Unitedin peräsimeen.

Hitzfeld on vanha kettu ja aikoo jättää paikkansa huippufutiksessa kisojen jälkeen. 65-vuotias konkari on sanonut aikansa tulleen täyteen, vaikka esimerkiksi Galatasarayn tiedetään olleen luotsin palveluksien perässä.

Hitzfeld on luonut komean uran, mutta on hän myös ehtinyt torpata kovia työmahdollisuuksia. Manchester Unitedin keikka kariutui kielimuuriin.

– En halua mennä liiallisiin yksityiskohtiin, koska se on minun ja Manchester Unitedin välinen asia, Hitzfeld tuumaili The Telegraphin mukaan.

– Päätin jäädä Saksaan, koska valmentaessani suosin saksaa, koska se on äidinkieleni. En uskonut, että olisin pystynyt tuomaan itseäni esiin, jos minun olisi pitänyt puhua pelaajille englantia. En olisi pystynyt välittämään tunteitani ja fiiliksiäni.

Sveitsin paidassa Hitzfeldillä ei ole kieliongelmia.

– Pelaajat Sveitsin pukukopissa puhuvat useita eri kieliä, kuten italiaa, ranskaa ja englantia. Silti, kun he tulevat töihin, valmennan heitä saksaksi, Hitzfeld selvensi ja sanoi pelaajien ymmärtävän tämän.