RoPS luottavaisena eurokentille: ”Yllätysmomentti meillä”

© Kuva: Ilari Isotalo

RoPS aloittaa oman taipaleensa Eurooppa-liigan toisella karsintakierroksella torstaina, kun ryhmä kohtaa kotonaan FC Asteras Tripolisin.

Joukkueen päävalmentaja Juha Malisen mukaan ryhmä lähtee eurokentille kovin odotuksin.

– FC Asteras Tripolis on epätyypillinen kreikkalaisjoukkue, mikä tarkoittaa sitä että joukkueessa on taitoa ja luovuutta. Joukkueeseen on kuitenkin tullut useampia uusia pelaajia, eikä joukkue ole pelannut sarjatauon vuoksi kovia otteluita viime aikoina, joten sen peli ei voi valmista ja yhtenäistä, Malinen kertasi Veikkausliigan sivuilla.

– Me puolestaan olemme todella yhtenäiseksi hioutunut joukkue ja uskon että yllätysmomentti ottelussa on meillä.

RoPSilla on allaan maukas voitto TPS:stä, mikä helpotti asemaa sarjan tyvipäässä. Lähtökohdat ovat muutenkin mainiot.

– Joukkueen terveystilanne on hyvä eli nyt pääsemme hyvistä asetelmista maistamaan viimevuotisen joukkueen leipomaa kakkua. Sekä valmennus että pelaajat ovat analysoineet vastustajajoukkueen, koska kyseessä on täysin outo vastus, Malinen avasi.

Kreikkalaisryhmä onkin käyty läpi perusteellisesti.

– He prässäävät vastustajan puolustusta, avaavat peliä alakerran kautta, keskikentällä riittää taitoa ja he pelaavat myös palloa suoraviivaisesti vastustajan selustaan. Pelaavat siis hyvin pitkälle samanlaisella tyylillä kuin mekin.

RoPS-FC Asteras Tripolisin käynnistyy torstaina Rovaniemellä klo 19.00 alkaen.