Markkasen piinapenkissä Macoumba Kandji: ”Pallo maaliin joka tilanteesta”

© Kuva: Juha Tamminen
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

16 vuoden odotus päättyy suomalaisessa seurajalkapallossa torstai-iltana, kun HJK aloittaa Eurooppa-liigan alkulohkon pelit vieraissa FC Kööpenhaminaa vastaan. Kuuden kovan euro-ottelun rupeama on varmasti yksi seuratuimmista asioista koko suomalaisessa urheilusyksyssä tuoden oman arvokkaan lisänsä hienoon sinivalkoiseen palloilusyksyyn.

HJK harjoitteli päivällä aurinkoisella Töölön Pallokentällä, ja treenien jälkeen SuomiFutis-sivusto otti hyökkääjä Macoumba Kandjin piinapenkki-haastatteluunsa.

Miten tätä suurta ottelua lähestytään?

Siitä tulee varmasti kova peli. Olemme tottuneet jo näihin peleihin, sillä kaikki karsintaottelut olivat vaikeita. Tähän peliin suhtaudutaan samalla tavalla. Pitää puolustaa tiiviisti ja käyttää vastahyökkäyksiä. Palloa pitää pystyä pitämään ylhäällä, että keskikenttämiehet pääsevät hyökkääjien avuksi. Tärkeintä on kuitenkin pysyä tiiviinä ja hyökätä vastaan.

Tuntuuko joukkueessa jännitystä?

Totta kai. Kaikki isot peli jännittävät. Sen tuntee joukkueessa. Viime peli KuPS:a vastaan oli katastrofaalinen, mutta emme anna sen haitata. Olemme ammattilaisia, ja yritämme unohtaa sen mahdollisimman nopeasti ja keskittyä seuraavaan peliin.

Suomessa on odotettu kauan, että joku joukkue menisi lohkovaiheeseen. Tuntuuko sen takia paineita, kun suuri osa suomalaisista jalkapallofaneista seuraa teitä?

En tunne paineita. Menen kentälle, teen, mihin pystyn ja autan joukkuetta sillä. Meillä ei pitäisi olla mitään paineita, koska olemme hyviä pelaajia, ja teimme paljon töitä päästäksemme tähän. Meidän pitää pelata omaa peliämme ja nautittava jalkapallosta.

Haastajana joka peliin

HJK:n vastustajat FC Kööpenhamina, Club Brugge ja Torino ovat lähtökohtaisesti ennakkosuosikkeja joka ottelussaan helsinkiläisiä vastaan.

Klubin aseena tuleekin olemaan oman pelitapaan nojaaminen.

Vastustaja tulee todennäköisesti pitämään palloa enemmän, vai mitä arvelet?

Lähes kaikki eurovastustajamme ovat pitäneet otteluissa palloa meitä enemmän. Pelisuunnitelmamme perustuu tiukkaan puolustukseen ja vastahyökkäyksiin. Näin lähdemme Kööpenhaminaankin. Ei ole väliä, vaikka he pitäisivätkin palloa enemmän, kunhan pysymme tiiviinä. Toivottavasti saamme sille tuloksen aikaan.

Mitä vaatii hyökkääjältä se, että kun paikka tulee, on siitä tehtävä maali?

Hyökkääjälle ei ole väliä, onko kyseessä harjoitukset vai peli, pallo pitää laittaa maaliin joka tilanteesta, joka tulee eteen. Peleissä se on helpompaa, jos sitä harjoittelee hyvin. Kuka tahansa hyökkääjä pelaa, on hänen tehtävä. Paikoista on tehtävä.

Mikä fiilis kropassa on tällä hetkellä?

Nyt tuntuu hieman väsyneeltä, mutta tässä on vielä aikaa. Tiistaina on vapaata, eikä lento ole pitkä. Lennämme, huilaamme ja sitten valmistaudumme peliin. Innostus tuntuu jo!

Vahvistuksia vielä vaikea luonnehtia

HJK vahvisti joukkuettaan hiljattain lukuisilla uusilla pelaajilla. Burkina Fasoa, Ghanaa ja Trinidad & Tobagoa edustavat Aristide Bancé, Anthony Annan ja Joevin Jones sekä FC Hongasta tullut Roni Porokara tuovat leveyttä ja kovuutta joukkueeseen.

Kandji lienee kuitenkin aloittava hyökkääjä torstaina.

Mitä uudet pelaajat ovat tuoneet joukkueeseen?

Olemme nähneet heitä enimmäkseen harjoituksissa. Annan tuli KuPS:a vastaan vaihdosta sisään ja pelasi hyvin. Enimmäkseen uudet pelaajat tuovat kokemusta ja syvyyttä, että saamme hyvät joukkueet kentälle Eurooppa-liigassa ja Veikkausliigassa.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS