Markkasen Mestarien liiga -ennakko: ”Jättiläinen” isännöi Jättiläistä

© Kuva: Getty Images

Mestarien liiga tarjosi tiistaina hyvin outoja tuloksia. Bayern Münchenin voitto Romasta, Chelsean voitto Mariborista eikä Shahtar Donetskin voitto BATE Borisovista eivät olleet kovia yllätyksiä, mutta se, että lukemat olivat otteluissa 1-7, 6-0 ja 7-0, ei ollut aivan yhtä odotettua.

Illalla pelataan A-D –lohkojen kolmannet kierrokset. Seurojen osalta nimekkäin kohtaaminen on Liverpool-Real Madrid. Vierasjoukkue on selkeä suosikki.

”Balotelli penkille”

Liverpool on ollut tällä kaudella vain hailakka muisto viime kaudesta. Liverpooliksi suhteellisen varmaa puolustusta, ja todella monipuolista ja vaarallista hyökkäyspelaamista ei ole tällä kaudella Valioliigassa nähty juuri lainkaan.

Luis Suarezin myynti Barcelonaan ja Daniel Sturridgen pitkittyneet jalkavammat ovat jättäneet hyökkäykseen valtavan aukon, jota Mario Balotelli ei ole pystynyt paikkaamaan. Omapäinen italialainen elää tällä hetkellä vaihetta, että itseluottamus on käytännössä nollissa, eikä mies tunnu osuvan mistään.

Liverpool on tällä hetkellä B-lohkon toisena tasapisteissä Baselin kanssa. Sveitsiläiset kohtaavat Ludogoretsin voitettuaan Liverpoolin, eli scouserit tarvitsevat kipeästi pisteitä. Seuralegenda Jamie Carragher ei haluaisi nähdä Balotellia kentällä.

– Hän ei juokse tarpeeksi. Real Madridia vastaan täytyy saada yleisö mukaan. On saatava takaisin viime kauden Liverpool ja se paine. Olemme nähneet energiaa tällä kaudella vain Tottenhamia vastaan. Laittaisin Raheem Sterlingin kärkeen. Hän voi tehdä juoksuja, ja Liverpoolin täytyy varmasti hyökätä paljon vastaan. Madrid pitää palloa paljon, ohjasti Sky Sportsin asiantuntijana toimiva Carragher.

Liverpoolin viime esitys Valioliigassa oli umpisurkea, kun se voitti hännänhuippu QPR:n vain ”Ärrien” kahden oman maalin avulla.

Real puolestaan jyräsi Levanten 5-0 vieraissa. Huippuiskussa olevan Cristiano Ronaldo teki jälleen kaksi maalia. Vaikka Gareth Bale ja Sergio Ramos ovatkin sivussa, tarjoaa ”Los Blancos” Liverpoolille sen kauden kovimman vastuksen tähän mennessä, eikä juuri mikään viittaa siihen, etteikö Real voittaisi ottelua. Se on voittanut seitsemän ottelua putkeen tehden otteluissa 32 maalia. Ronaldo yksin on tehnyt 18 maalia viimeisessä 10 seurajoukkue-  ja maaottelussaan.

– Emme murehdi heidän suurista nimistään. Siitä on otettava voimaa ja ajateltava, että mekin olemme hyvä joukkue. Real on voitettu kahdesti tällä kaudella, joten se ei ole mahdotonta, sanoi Steven Gerrard Liverpool Echo –lehdelle.

A-lohkossa kaikki tasoissa

A-lohkon jatkopaikoista saadaan nähdä vielä hieno taistelu, sillä kahden ottelun jälkeen Juventus, Atletico Madrid, Malmö ja Olympiakos ovat kaikki kolmessa pisteessä. Olympiakos isännöi Juventusta ja  Atletico saa vieraita Ruotsista.

Juventus kompastui yllättäen Serie A:ssa 1-1 –vierastasapeliin sarjanousija Sassuoloa vastaan voitettuaan sitä ennen kärkikamppailussa AS Roman 3-2.

– Koimme takaiskun, mutta olemme valmiita toipumaan. Nyt meillä on käytännössä finaali edessä, ja tämä peli tulee oikeaan aikaan meille. Atletico on hävinnyt täällä, mutta meillä on mielessämme vain voitto, sanoi Juventuksen Leonardo Bonucci.

Juventukselta puuttuu hyökkäyksestä selkävaivainen Fernando Llorente, ja puolustuksesta Andrea Barzagli ja Martin Caceres. Tärkeä keskikenttämies Arturo Vidal on palaamassa kokoonpanoon.

Ruotsin mestaruuden jo varmistanut Malmö hävisi Allsvenskanissa viikonloppuna Elfsborgille kotonaan. Suomen maajoukkuepeleistä sivussa ollut Markus Halsti tuli kentälle 67. minuutilla ja on matkustanut joukkueen mukana Madridiin. Vaikka Malmöä veikattiin lohkon jumboksi, on se jo pystynyt voittamaan Olympiakosin, joka taas kaatoi Atleticon.

– Haluamme kolmannen sijan. Tavoitteemme on jatkaa eurokentillä. Sen saavuttamiseksi meidän pitää taistella Olympiakosia vastaan, sanoi Malmön päävalmentaja Åge Hareide.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen