Arsenal jätti itselleen liian suuren ylämäen lauantaina Stoke-ottelussa ja hävisi hyvän kirin jälkeen vieraspelinsä 2-3-lukemin. Stoke johti avausjakson jälkeen jo kolmella maalilla, ensimmäinen syntyi jo 19 sekunnin pelin jälkeen Arsenalin heikon puolustamisen jälkeen.

Arsenalilla oli varamiehinen puolustuslinja, minkä syyksi manageri Arsene wenger päästettyjä maaleja laittelikin. Avauksessa olivat 19-vuotiaat Hector Bellerin ja Calum Chambers, joista ensimmäiselle kyseessä oli vasta toinen liigastartti.

– Olimme liian kokemattomia takalinjoilla. Emme voineet peluuttaa Laurent Koscielnyä tai Nacho Monrealia (vammojen vuoksi) ja pelissä olleet miehet olivat liian pehmeitä vastustajan haasteen edessä, Wenger pohti BBC Sportille.

Arsenalin osalta puolustajien laatu ja määrän riittävyys olivat puheenaiheita jo kauden alussa. Nyt nämä uhkat ovat jo monesti realisoituneet loukkaantumisten saattelemana.

Kiri oli hyvä

Arsenal nousi toisella jaksolla maalin päähän, kun ensin Santi Cazorla viimeisteli rankkarista ja Aaron Ramsey ampui kulmapotkusta volley-vedon maaliin. Chambers sai kuitenkin toisesta virheestä toisen varoituksen ottelun lopulla ja Arsenalin kovin kiri tyrehtyi siihen.

– On paljon asioita katua, annoimme kuitenkin paljon lopulta itsestämme. Näytimme hyvää energiatasoa ja upeaa vastinetta heikolle alulle. Joukkueen henki oli upea. Puolustuksellisesti hukkasimme ottelun alun. Annoimme helppoja maaleja. Emme olleet päättäväisiä ratkaisevissa tilanteissa.

– 3-0-tilanteessa meillä oli vuori kiivettävänä. Me kiipesimmekin, mutta olimme myös hieman epäonnekkaita.

Arsenal jatkaa otteluruuhkaansa viikolla vieraspelillä Mestarien liigassa Galatasarayta vastaan. Tykkmiehet ovat jo varmistaneet paikan pudotuspeleissä ja aikovat lepuuttaa avainpelaajiaan.

Valioliigan kärjessä on Chelsea, joka kärsi lauantaina kauden ensimmäisen tappion Newcastlen vieraana. Manchester City nousi jo kolmen pisteen päähän voitollaan. Arsenal on kuudes.