Argentiinalainen jalkapalloilija Franco Nieto, 33, on kuollut päähän tulleen iskun seurauksena sunnuntaina ottelunsa jälkeen.

Huligaanit hyökkäsivät Tiro Federal -joukkueen kapteenin Nieton kimppuun Chacarita Juniorsia vastaan pelatun derbyottelun jälkeen. Joukkueet ovat Aimogastan kaupungista Pohjois-Argentiinasta ja pelaavat kolmannella sarjatasolla.

Joukkueiden välinen ottelu oli keskeytetty 15 minuuttia ennen täyttä peliaikaa kun tuomari oli ajanut kahdeksan pelaajaa ulos tappeluiden seurauksena.

Jalkapalloväkivalta suuri ongelma maassa

Nieton serkku on avannut kuolemaan johtaneita tapahtumia. Hänen mukaansa kolme henkilöä ympäröi miehen tämän ollessa matkalla autolleen, missä häntä odottivat vaimo ja juuri syntynyt vauvansa.

Miehet potkivat ja löivät Nietoa ja yksi iski miehen tajuttomaksi kivellä. Nietoa operoitiin sairaalassa tiistaina, mutta kuoli keskiviikkona. Kolme tappelun aloittanutta miestä on otettu Poliisin huomaan.

Jalkapalloväkivalta on suurin ongelma Argentiinassa ja sen seurauksena kuolleiden lukumäärä on kolminkertaistunut vuonna 2014.

Kuluvan vuoden aikana jo 15 ihmistä on kuollut Argentiinassa jalkapallosta seuranneen väkivallan vuoksi.

RIP

Lähde: BBC.