Veikkausliigassa viime kaudella pronssia juhlinut ja tulevan kaudenkin mitalisuosikkeihin kuuluva FC Lahti aloittaa kauden 2015 kansainväliset pelit jo hyvissä ajoin, kun se matkustaa tulevana lauantaina naapurimaahan Ruotsiin pelaamaan harjoitusottelun perinteikästä AIK:ta vastaan.

Ottelu pelataan Solnassa klo 13.00 alkaen. AIK on puolestaan naapurimaan viime vuoden pronssijoukkue, joten tässä onkin hyvä tasonmittaus sarjojenkin kesken kyseessä.

FC Lahden luotsi Toni Korkeakunnas lähtee innoissaan reissuun.

– Hyvin odottavilla mielin, innokkaana. Kiva päästä pelaamaan naapurimaiden kolmosta vastaan ja nähdä missä mennään Ruotsiin verrattuna. Hyvin on lähtenyt kauteen valmistautuminen käyntiin, päävalmentaja kertoi seuran Facebook-tilillä.

– Pääpaino on ollut alkuun pallollisessa pelaamisessa, pallollisessa ja pallottomassa liikkeessä. On menty hyvässä aikataulussa eteenpäin. Harjoituksissa on ollut tekemisen meininki. Nuoret ovat tulleet todella hyvin mukaan. Hyvin haastaa meidän kokeneempaa osastoa, Korkeakunnas kehaisee.

Lahti pääsee laajalla ringillä tulevaan koitokseen.

– Kaikki kynnelle kykenevät lähtee. Jasse Tuominen on Pietarissa [Pikkuhuuhkajien turnauksessa], Mikko Kuningas parantelee akillestaan. Toni Sjöstedt ja Aleksi Ristola jatkaa meidän kanssa. Katsotaan miten Henrik Moisander ehtii mukaan A-maajoukkuereissultaan, Korkeakunnas valaisee.