FC Hongan murenemisen myötä SJK:hon siirtynyt Jussi Vasara on jättänyt haikeuden espoolaisseuraa kohtaan taakseen. Edessä on uusi mielenkiintoinen haaste.

Jussi Vasara edusti FC Honkaa seuran ylä- ja alamäissä. Vaikeasta viime kaudesta huolimatta kapteeni kirjoitti uuden jatkosopimuksen marraskuussa. Palkintokaappiin ehti kertyä mitaleita, mutta lopulta taru päättyi liigapaikan menettämiseen joulukuussa.

Nyt edessä ovat uudet koitokset, sillä 27-vuotias kokenut Veikkausliigapelaaja kirjoitti maanantaina kaksivuotisen sopimuksen SJK:n kanssa. Vasara on edustanut viimeksi muuta seuraa kuin Honkaa vuonna 2006.

– Olen käynyt haikeudet Honkaa kohtaa läpi, sellaista tunnetta ei enää ole. Lähdin lähes nollista, kun Honka räjähti. Sain kuitenkin hyviä vaihtoehtoja mistä valita. Loppua kohden SJK alkoi vaikuttaa parhaalta ja tunne vahvistui kun kävin Seinäjoella perjantaina, Vasara kertoo.

Median palstatilan kotimaisen jalkapallon osalta ovat viime päivinä täyttäneet spekulaatiot MYPA:n taloudellisista vaikeuksista ja mahdollisesta liigalinsenssin menetyksestä. Vasaran mukaan suomalainen jalkapalloilija ei tee päätöksiä tilipussin suuruuden perusteella.

– Raha ei ole ratkaiseva tekijä. Suomesta ei saa sellaisia summia. Totta kai minä olen jo kokenut pelaaja, joten ilmaiseksi en lähde, mutta kyllä kokonaisuus ratkaisee enemmän. Toki puhun vain omasta puolestani, mutta tällainen käsitys minulla on.

– Urheilullinen puoli, talous ja olosuhteet ovat Seinäjoella kunnossa. Olen varma, että pystyn tässä ympäristössä kehittymään, ”Jude” listaa.

Vasara ei siis lähde Pohjanmaalle tunnustelemaan menoa, vaan haluaa panostaa täysillä. Siitä kertoo kaksivuotinen sopimus. Pelaaja aloitti Hongassa myös valmentamisen junioripuolella, jota hän mielellään jatkaa uudessa seurassa, kunhan totutteluaika on ohitettu.

– Olin Hongassa kahdeksan vuotta, pidän projekteista. SJK:n projekti on alkanut jo joitain vuosia sitten, mutta heillä on järkeviä suunnitelmia myös tulevaisuuteen. Kaksivuotinen sopimus ei ollut ratkaiseva asia, mutta se on hyvä aika.

Simo Valakari on uuden sukupolven vaativa valmentaja, joka ottaa kaiken huomioon. Olen tottunut treenaamaan kovaa ja saan sellaisessa ympäristössä itsestäni eniten irti.

Vasara olisi varmasti halutessaan löytänyt uuden työnantajan myös Suomen rajojen ulkopuolelta.

– Maan vaihto ei ole minulle itseisarvo. En lähde ulkomaille vain siksi, että pääsen ulkomaille. Organisaation pitää olla tarpeeksi hyvä. Ehkä se johtuu siitäkin, etten ole aivan nuori enää.

Vasara kertoo pitäneensä omatoimisesti huolta kunnostaan espoolaisten joukkueharjoitusten päätyttyä. Ensimmäinen kunnon testi Valakarin komennosta on edessä heti ylihuomenna.

– Ensimmäisissä harjoituksissani keskiviikkona juostaan yoyo-testi, joten sittenhän sen näkee missä kunnossa olen. Olen kuitenkin jo leikatun polveni takia pitänyt kuntoa yllä. En ole huolissani, pelaaja naurahtaa.