FIFA:n pelaajayhdistyksen tähdistövalinnat ihmetyttivät

© Kuva: Getty Images

FIFA:n tai tarkemmin ottaen FIFA:n pelaajayhdistyksen valitsema vuoden joukkue herätti monissa hämmästystä, kun se julkistettiin FIFA:n gaalassa maanantaina.

Ääniä olivat joukkuetta kasattaessa antaneet 20 000 jalkapalloammattilaista ympäri maailmaa, joten tässä on heidän demokraattinen näkemys. Se tuntuu kuitenkin poikkeavan reilustikin kannattajien ja muiden jalkapallon seuraajien näkemyksestä seuratessa sosiaalista mediaa.

Pari MM-floppia mahtui puolustuslinjaan

Tähdistökentällisen maalivahtina on itseoikeutetusti Manuel Neuer. Puolustuslinjassa sen sijaan on pari MM-kisoissa flopannutta pelaajaa, kun Brasilian karmeaa 1-7-lukemin tullutta romahdusta MM-välierässä Saksaa vastaan aitiopaikalta katsonut David Luiz on toisena topparina.

Myös Sergio Ramos, joka on valittu joukkueeseen oikeaksi pakiksi, oli tuuliajolla MM-turnauksessa. Ramos toki oli keväällä Real Madridin kantavia voimia, kun joukkue eteni Mestarien liigan voittoon.

Muut puolustajat ovat PSG:n ja Brasilian Thiago Silva sekä Saksaa ja Bayern Müncheniä edustava Philipp Lahm.

Keskikentällä kaksi on ylitse kolmannen

Keskikentän kolmikon muodostaa kesällä Bayern Münchenin Real Madridiin vaihtanut maailmanmestari Toni Kroos yhdessä Realista ManU:un lähteneen Angel di Marian (MM-hopea Argentiinan kanssa) sekä Andres Iniestan kanssa.

30-vuotias Iniesta on yhä eittämättä laatupelaaja, mutta viime vuoden näytöt eivät yllä kahden muun tasolle. Mies kuului Barcelonan avainpelaajiin, mutta joukkue ei voittanut mitään. Espanjan MM-turnaus puolestaan päättyi jo alkulohkoon, eikä siitäkään voi erityisiä meriittejä Iniestalle antaa.

Hyökkäyskolmikkona -kentällisessä ovat Cristiano Ronaldo, Lionel Messi sekä Arjen Robben. Ei sinänsä väärin, mutta missä ovat maailmanmestarijoukkueen edustavat.

Esim. Thomas Müller on esiintyi vahvasti MM-turnauksessa eikä seurapeleissäkään ole moittimista.


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.