Huuhkaja-peluri antaa kiitettävän arvosanan leirille – ”Ei saa tulla klassisia Suomi-juttuja”

© Kuva: Kai Lintinen
La Ligassa Betis isännöi Mallorcaa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Suomen jalkapallomaajoukkue leireilee parhaillaan Lähi-idässä. Leiri alkoi voitolla Ruotsista ja torstaina Huuhkajat kohtaavat Jemenin. Sakari Mattila on ollut tyytyväinen leirin tähänastiseen antiin.

Mattilan mukaan olosuhteet ovat olleet hyvät ja uudet pelaajat ovat omaksuneet hyvin Mixu Paatelaisen opit.

– Täällä on ollut todella hyvät puitteet toteuttaa niitä asioita mitä valmennusjohto on halunnut tuoda näihin talvimaaotteluihin, eli kaikkea sitä mitä EM-karsintaotteluissa on. Uusille pelaajille mahdollisen paljon infoa siitä miten Mixu haluaa pelata. Mielestäni on ollut tosi hyvää ja pelaajat alkavat sisäistää juttuja, Mattila toteaa SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

– Ruotsi-ottelu osoitti aika hyvin sen, että kun keskittyminen ja hyvä kunto löytyy, niin se toteutus on aika hyvä. Nyt kun saimme voiton, niin leirin anti on ollut kiitettävä toistaiseksi, arvioi Mattila leiriä.

Norjassa Aalesundissa pelaava Mattila on ollut A-maajoukkueen vakiopelaajia noin vuoden verran. Tähän asti rooli on jäänyt pieneksi, mutta hän toivoo sen kasvavan tulevaisuudessa.

– Kun miettii sitä, niin olin ensimmäistä kertaa maajoukkueessa Espanja-kotipelissä ja vertaan siihen mitä tiedän tänä päivänä ja miten Suomen maajoukkue haluaa pelata, niin tietenkin olen saanut vuoden aikana tosi paljon infoa siitä. Olen pyrkinyt sisäistämään sitä juttua, mutta se on tietysti eri juttu jos minuutteja tulee ja pääsee avaukseen. Silloin se tulee vasta ensimmäistä kertaa konkreettisesti esiin, että miten sen pystyy toteuttamaan.

Päävalmentaja Paatelaisen taktiikka saa Mattilalta kiitosta.

– Tämä on ollut yksi selkeimmistä taktiikoista mitä urallani on ollut ja se on aika helppo sisäistää. Ne ovat loppujen lopuksi aika simppeleitä juttuja mitä pelaajilta vaaditaan. Pitää vain olla joka palaverissa hereillä.

Asenne kunnossa Jemeniä vastaan

Suomi päättää leirin torstaina, kun se kohtaa Jemenin. Huuhkajat lähtee otteluun ennakkosuosikkina ja Mattila korostaa, että ennakkosuosikin aseman pitää näkyä myös kentällä.

– Itse kukin on painottanut, että nämä ovat niitä pelejä joissa mitataan asenne eikä näissä saa tulla niitä klassisia ”Suomi-juttuja”, kuten joku on joskus sanonut. Meidän pitää vain saada samanlainen draivi alusta loppuun kuin mikä oli Ruotsia vastaan. Ei saa liikaa miettiä, että meillä on ehkä paperilla parempi joukkue. Meillä tulee todennäköisesti olemaan pallo paljon enemmän ja meidän pitää olla kärsivällinen eikä hosua. Jos emme saa ensimmäiseen puoleen tuntiin maaleja, niin meidän pään pitää pysyä kylmänä, ennakoi Mattila.

Mattila tunnetaan erittäin hyvästä ja tehokkaasta laukauksesta. Hän toivookin pääsevänsä virittämään kutiaan Jemeniä vastaan.

– Totta kai maali on aina mielessä ja jokainen pelaaja pelaa varmasti vahvuuksillaan ja yritänkin aina etsiä ja hakea vetopaikkaa. Jos tulee minuutteja, niin lähdetään siitä, ettei omissa soi yhtään ja jollain tavalla ollaan mukana meidän maaleissa.

Matti Heikkilä


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

La Ligassa Betis isännöi Mallorcaa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!