Huuhkajatähdet hehkuttavat ”Norjan Messiä” – ”Ihan omaa luokkaansa”

© Kuva: Getty Images

Norjan pääsarjan Strömgodsetista Real Madridiin siirtynyt 16-vuotias Martin Ødegaard saa kehuja samassa sarjassa pelanneilta Hannu Patroselta ja Ville Jalastolta.

Huuhkajapuolustajat kohtasivat jo 15-vuotiaana pääsarjadebyyttinsä tehneen ”Norjan Messi”-lempinimen saaneen nuorukaisen viime kaudella.

– Ødegaard oli sikäli ihan omaa luokkaansa, että pystyi jo tuon ikäisenä dominoimaan pääsarjapelejä ja tekemään asioita, mihin kukaan muu ei täällä pysty. Kosketus palloon oli uskomaton, ja hän vaikutti myös nauttivan pelaamisesta, Sogndalissa pelaava Patronen sanoo SuomiFutis-sivustolle.

– Ødegaard pelasi eri laidalla kuin minä, joten ihan suoranaisesti en häntä vastaan pelannut. Hän vaikutti erittäin taitavalta ja näki kentän todella hyvin, Stabaekia edustava Jalasto säestää.

Real Madrid ilmoitti Ødegaardin pelaavan kesään asti seuran kakkosjoukkueessa Castillassa ja harjoittelevan sekä Castillan että ykkösjoukkueen mukana. Molemmat suomalaiset näkevät siirron Realin kaltaiseen jättiläiseen pitävän sisällään mahdollisuuksien lisäksi myös uhkakuvia.

– Kuulostaa melkoiselta riskiltä hypätä suoraan Realiin, vaikka hän pelaisi ensin b-joukkueessa. Toisaalta ymmärrän kyllä, että tuollaiselle tarjoukselle on vaikea sanoa ei, Patronen toteaa.

– Vaikea sanoa, tekeekö Ødegaard koskaan läpimurtoa ykkösjoukkueeseen. Uskon kuitenkin, että hänestä tulee joka tapauksessa huippupelaaja. Haastattelujen perusteella Ødegaard vaikuttaa ikäisekseen oikein kypsältä ja maanläheiseltä kaverilta, jolla on jalat maassa menestyksestä huolimatta, Jalasto näkee.

Matti Heikkilä


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.