Mika Väyrynen on Abu Dhabiin valitun Huuhkajat-joukkueen kokenein pelaaja. Suomen ensimmäinen voitto Ruotsista 14 vuoteen oli Väyryselle miehen ensimmäinen sinikeltaisten kaato, sillä ”Väykkä” murtautui A-maajoukkuetasolle vuonna 2002.

– Oli kivaa kaataa Ruotsi. Minulla on ikäviä muistoja Ruotsi-peleistä. On 0-5 –tappio ja kotona hävisimme hirveissä olosuhteissa. On kiva voittaa välillä Ruotsi, että hekin saavat välillä maistaa tappion karvasta kalkkia, Väyrynen fiilisteli.

Väyrynen itse pelasi ottelussa viimeisen puolituntisen.

– Satuin olemaan sillä hetkellä kentällä, kun maali tuli. Jätkät pelasivat hienosti sen tilanteen. Prässäsimme laidassa hyvin, niin kuin valmentaja halusi. Tim (Väyrynen) sen hyökkäyksen loppujen lopuksi käynnisti. Petterin (Forsell) hieno oivallus, ja Roope (Riski) näytti maalintekijän taitonsa, eli sen, missä hän on parhaimmillaan.

Ottelussa saatiin kolme uutta maajoukkuedebytanttiakin, kun Robin Lod, Johannes Laaksonen ja maalin viimeistellyt Riski pelasivat ensimmäiset huuhkajaminuuttinsa.

Miltä tulokkaiden asenne näytti?

– Todella hyvältä. Muistan, kun itse pelasin ensimmäisen pelini. Siinä on aina extrajännitettä, mutta jätkät tulivat hyvin sisään. Suuret onnittelut kaikille ensimmäisestä A-maaottelusta. Kaikki ovat sen luokan pelimiehiä, ettei tämä jää heidän viimeiseksi pelikseen, kehui Väyrynen.

Torstaina vastaan asettuva Jemen on lähes täydellisen tuntematon vastus.

– Ei ole hirveästi tietoa, millainen Jemen on futismaana, mutta valmentajilta kuulimme, että pieniä, taitavia ja teräviä pelaajia heillä on. Alamme tänään paneutua heidän otteisiinsa. Hehän kohtasivat viimeksi Nigerian. Mielenkiinnolla odotamme, millainen uusi tuttavuus tulee vastaan.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen