Pikkuhuuhkajien Fredrik Lassas teki aivan ottelun lopussa maalin, mutta osumaa ei hyväksytty. Erotuomarin ratkaisu tilanteessa vaikuttaa kuitenkin pelivideon mukaan olleen oikea (pääset katsomaan tilanteen tästä, tilanne noin ajassa 1:43:15).

Suomen U21-maajoukkue kärsi kirvelevän tappion Etelä-Afrikan Pietarin Commonwealth Cupin finaalissa. Suomi sai ottelun loppuhetkillä vapaapotkun rangaistusalueen reunalta, ja Lassas pisti pallon komeasti yläkulmaan.

Videolla näkyy, miten tuomari viestii kädellään tilanteen olevan epäsuoravapaapotku. Tästä merkiksi tuomari nostaa toisen kätensä ylös suoraksi päänsä yläpuolelle. Merkille pantavaa on myös se, että tuomari nostaa uudelleen kätensä ylös ohjattuaan ensin muuria ja pitää sitä yläilmoissa niin kauan kunnes vapaapotku on annettu.

Näin tuomari vaikuttaisi toimineen tilanteessa oikein, eikä maalia olisi pitänytkään hyväksyä.

”Harmittaa pelaajien puolesta”

Kaikesta huolimatta Suomi pelasi upean turnauksen Pietarissa.

– Harmittaa isosti pelaajien puolesta. He jättivät tänään kentälle kaiken. Tämä oli upea turnaus, antoisa tapahtuma, mutta harmittaa todella paljon, päävalmentaja Tommi Kautonen kehaisi omiaan Palloliiton verkkosivuilla.

– Pelasimme hyvin kovaa vastustajaa vastaan. Pelimme kehittyi koko ajan. Osa pelaajista vankisti asemiaan joukkueessa ja osa antoi positiivista uutta tietoa.

Etelä-Afrikka-Suomi 2-1 (1-1)
15’ 1-0
38’ 1-1 Eero Tamminen (Nnaemeka Anyamele)
77’ 2-1