Southamptonin Morgan Schneiderlin kiitteli Twitter-tilillään seuran henkilökuntaa ja kannattajia auliaasti sunnuntaina, kun mies pelasi seuran paidassa peräti 250. ottelunsa. Ranskalainen teki joukkueensa maalin sunnuntaina Englannin cupin ottelussa Championship-tason Ipshwichiä vastaan, mikä päättyi 1-1-tasapeliin. Edessä on siten uusintaottelu ensi viikolla.

24-vuotias ranskalainen keskikenttämies liittyi Southamptoniin jo vuonna 2008 ja on nähnyt ala- ja ylämäet joukkueessa. Southampton vajosi peräti kolmostasolle League Oneen kaudeksi 2009-2010 taloudellisten ongelmien ja niistä seuranneen pisterangaistuksen seurauksena. Kolmostasolla vierähti kaksi kautta, mutta sen jälkeen tuli kaksi sarjanousua putkeen.

Erinomaisesta pelaajakehitystyöstä tunnettu seura on palannut ryminällä aina Valioliigan kärkisijoille. Seuran kohdalla spekuloidaan jopa paikasta top 4:ään, mikä toisi himoitun paikan Mestarien liigaan. Schneiderlin on ollut yksi avainhahmoista nousussa. Joukkue uudistui viime kaudesta melkoisesti, mutta Schneiderlinin jääminen oli tärkeää. Hä onkin ollut keskikentän tilkitsijänä Ronald Koemanin miehistössä.

Aikakausi lähestymässä vääjämättä loppuaan

Schneiderlinin kiitoksista voidaan kuitenkin lukea myös ehkä erään ajan olevan lähestyessä loppuaan. Hänen on huhuttu jo pitkään siirtyvän suuremman seuran leipiin.

Häntä vietiin jo kesän MM-edustuksensa jälkeen ensin Tottenhamiin ex-managerinsa Mauricio Pochettinon alaisuuteen sekä myös Arsenaliin. Nyt myös ManU on yhdistetty (uutinen) seuran mukana kypsyneeseen pelaajaan, joka on hieman puskista noussut pelipaikkansa parhaimmistoon Valioliiga-tasolla ja ansaitusti Ranskan A-maajoukkuerinkiin.

Morgan Schneiderlin

@SchneiderlinMo4
Unlucky not to win today ! Was my 250 th games for @SouthamptonFC thanks to all my team mates and staff since 2008 !

Morgan Schneiderlin

@SchneiderlinMo4
And you fans of course who always supported me ..thank you