Kuopion Palloseura ei sijoittunut viime kaudella Veikkausliigassa eurosijoille eikä Suomen Cupissakaan tullut tarvittavaa menestystä. Paikka Eurooppa-liigaan sen sijaan saattaa tulla yllättäen Fair Play -kilpailun kautta.

KuPS sijoittui Fair Play -rankingissa vasta viidenneksi, mutta edellä olevat HJK, VPS ja SJK ovat jo saaneet paikkansa ensi kaudeksi eurokentille kilpailullisella menestyksellä. KuPS nyt toivoo vielä, että listan neljäs, MYPA, jäisi ilman tarvittavaa eurolisenssiä.

Näin KuPS olisi jonossa seuraavana ja voisi saada paikan Eurooppa-liigan 1. karsintakierrokselta.

KuPS:n täytyy toivoa pientä rähinää

UEFA:n Respect Fair Play –kilpailun kolme parasta maata saavat paikan Eurooppa-liigan karsintoihin. Suomi on tällä hetkellä tuolla listalla vasta neljäntenä, mutta perinteisesti listassa tulee talvirytmissä pelattavien sarjojen osalta muutoksia.

Suomen edellä rankingissa lähimpänä on Englanti. Kuopiolaisten kannalta sopivasti Liverpool kohtaa Eurooppa-liigan otteluparissa Besiktasin. Esimerkiksi tämä ottelu saattaa herättää sellaista rähinää, että englantilaisten maapisteet tuosta vielä laskevat ja KuPS kirii listalla ohi.

Englannin lisäksi myös Hollanti on rankingissa Suomea lähellä. Listan ykkösenä pienessä karussa on Irlanti.

Toimisto valmistautunee europaikkaan

Eurooppa-liigan paikka varmistunee myöhemmin, mutta KuPS on jo aloittanut valmistelut ensi kesää silmällä pitäen.

SuomiFutis-sivuston tietojen mukaan KuPS julkaisee maalitykki Irakli Sirbiladzen sopimuksen keskiviikkona. Georgialaishyökkääjä lentää tiistai-iltana Suomeen. Ennen sopimuksen allekirjoittamista on vielä vuorossa lääkärintarkastus.

Sirbiladzen KuPS-sopimuksesta uutisoi ensimmäisenä MTV Sport.

Sirbiladzen lisäksi KuPS-toimistolla ollaan muutenkin hereillä. Lähiviikkoina KuPS saa riveihinsä kaksi mielenkiintoista testipelaajaa, joista ainakin toisesta odotetaan kovaa tekijää liigatasolle.

Jaakko Käyhkö
Twitter: @JaakkoKayhko