Huuhkaja-puolustaja Jukka Raitala, 26, siirtyy uusiin haasteisiin Tanskan Superliigaan ja Vestsjällandin joukkueeseen loppukauden pituisella sopimuksella.

Mies vapautettiin vastikään sopimuksesta Hollannin pääsarjaseuran kanssa, missä roolia ei ollut.

– Purimme Heerenvenin kanssa sopimuksen yhteisymmärryksessä ja olemme etsineet reilun viikon verran minulle seuraa. Tanskalaisseura oli kiinnostunut minusta jo aikaisemmin, seurassa tunnettiin minut ja tiedettiin minkälainen pelaaja olen, joten ratkaisu siirtymisestä oli helppo tehdä, Raitala kommentoi pelaajtallinsa OrsaSportin kotisivuilla.

Vestsjälland on puolessa välissä kautta (17 peliä pelattua, 16 jäljellä) sarjassa ensimmäisen tippujan paikalla yhdentenätoista ja taistelee tiukasti sarjapaikastaan.

Tavoitteena paluu maajoukkuympyröihin

Raitala aloitti harjoittelunsa uudessa joukkueessa heti joukkueen leireillessä Espanjassa. Nopea pakkaus ja lentokoneeseen jo perjantaina.

– Nopeasti tutustumaan joukkueeseen ja pelitapaan. Omat tavoitteeni ovat helpot ja yksiselitteiset, pelata, pelata hyvin, taistella sarjapaikka seuralle seuraavaksi kaudeksi, itselleni sopimus ja palata takaisin Huuhkajiin mahdollisimman pian.

– Älyttömän hyvillä fiiliksillä nyt eteenpäin ja kohti uutta haastetta. Kova liiga, mutta minusta sopiva taso.

Tanskan liigan kevätkierros pyörähtää käyntiin kahden viikon kuluttua.