Huuhkajatoppari jäämässä Norjan ykköseen: ”Ihan kaikki on muuttunut”

© Kuva: Getty Images

Parin vuoden tauon jälkeen jalkapallon A-maajoukkueeseen tammikuussa palannut Hannu Patronen on näillä näkymin jäämässä viime kauden jälkeen Norjan pääsarjasta pudonneeseen Sogndaliin.

Suomalaispuolustaja solmi viime vuonna Sogndalin kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen, mutta siinä on pykälä joka mahdollistaa ilmaisen siirron seuran pudottua pääsarjasta. Norjan divari alkaa huhtikuun alussa.

– Kyllä se rupeaa näyttämään siltä, että jään tänne. Aika radikaaleja saa tapahtua, että vielä johonkin lähtisin.

Aika radikaaleja saa tapahtua, että vielä johonkin lähtisin.

– Täällä tilanne näyttää oikein hyvältä. Olemme saaneet kaksi tehokasta vahvistusta, Robin Shrootin ja Victor Grodåsin, ja tavoite on ilman muuta palata heti takaisin pääsarjaan, Patronen kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Sogndalin valmentajaksi tuli alkavalle kaudelle Englannin Leedsissä parhaat vuotensa viettänyt pelaajalegenda ja seuran oma kasvatti Eirik Bakke. Bakke on muuttanut täysin aiemmin pitkiin palloihin ja matalalla makaavaan puolustukseen luottaneen joukkueen pelitavan.

– Ihan kaikki on muuttunut. Pelaamme 4-3-3-järjestelmällä, hyökkäämme alhaalta asti maata pitkin ja prässäämme koko ajan kovaa.

– Topparille se tarkoittaa aiempaa enemmän pelinavaamista sekä puolustamista korkeammalta. Tykkään tästä, sillä peliin pääsee osallistumaan paljon enemmän, Patronen kuvailee.

Patronen pelasi avauskokoonpanossa molemmissa tammikuun maaotteluissa Ruotsia ja Jemeniä vastaan. Vaikka pelit ja harjoitukset sujuivat hyvin, hän ei kuitenkaan elättele liikaa toiveita jatkokutsuista.

– Siitä reissusta jäi tosi hyvä maku. Se toi rutkasti lisämotivaatiota, ja maajoukkueen pelisysteemi, valmentajat ja pelaajat tulivat hyvin tutuiksi.

– Vaikka tällä kaudella Sogndalin pelityyli osuu paljon aiempaa paremmin yhteen maajoukkueen pelityylin kanssa, niin tiedän kyllä että täältä divarista on haasteellista nousta mukaan ryhmään, Patronen toteaa realistisesti.

Matti Heikkilä


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.