Tälle pelipaikalle KuPS kaipaa vahvistuksia – ”Se on meidän haavoittuvin alueemme”

© Kuva: Juha Tamminen

Kuopion Palloseura koki viime kauden päätteeksi suuren menetyksen pelaajistossaan.

Kauden päätteeksi gambialainen toppari Omar Colley siirtyi Ruotsin Allsvenskaniin Djurgårdenin riveihin. Kotimaansa Wallidan FC:stä KuPSiin tammikuussa 2013 siirtynyt Colley, 22, pelasi upeat kaksi kautta kuopiolaisseurassa ja johti puolustuslinjaa varmoin ottein.

KuPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki myöntää, että nykyisillä resursseilla seura ei pysty hankkimaan Colleyn tasoista korvaajaa keskuspuolustukseen tulevaksi kaudeksi.

– Ei meillä ole mitään resursseja hakea uutta Omar Colleyta, koska sitten menemme ihan metsään. Tästä pitää tehdä uusi joukkue, eikä kopioida vanhaa. Emme olisi (aikaisemminkaan) löytäneet niillä fyysisillä ominaisuuksilla olevaa vasenjalkaista topparia.

– Se (toppariosasto) on varmaan meidän haavoittuvin alueemme. Tässä on tietenkin se, että kuinka isolla panostuksella voidaan mennä. HJK:ta lukuun ottamatta se tilanne on kaikilla kapea, Rajamäki sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Rajamäen mukaan KuPSin topparitilanne ei kuitenkaan ole missään nimessä toivoton. Hänellä on kyseiselle pelipaikalle muutama eri vaihtoehto.

– Meillä on (Toni) Markic ja jenkkijätkä Stephen McCarthy. Jossain vaiheessa kokeilen varmaankin Dani Hatakkaa topparina. Hän on pelannut Hongassa topparina aiemmin, mutta viime vuonna hän oli pakki, Rajamäki selittää.

Christos Zavros
Twitter @CZavros


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.