Uruguayn maajoukkuekapteeni Diego Lugano harjoitteli perjantaina ensimmäisen kerran uuden ruotsalaisseuransa BK Häckenin kanssa. Seurakaveri, Suomen A-maajoukkuepelaaja, Kari Arkivuo on vaikuttunut Luganon ensi hetkistä.

– Hän on vahva kaksinkamppailuissa ja tuo johtajuutta sekä kokemusta meidän puolustuslinjaamme, Arkivuo arvioi SuomiFutis-sivustolle.

– Olin tietysti vähän yllättynyt, että saatiin näin kovalla cv:llä varustettu pelaaja meille. Diego on tuttu etenkin Uruguayn maajoukkuepeleistä.

Arkivuon mukaan Luganon saapuminen Göteborgin lähiöseuraan osui Häckenin tarpeeseen.

– Meillä on pari topparia sivussa viikkoja polvivammojen takia eli siinäkin mielessä hänen hankintansa oli hyvä. Toivottavasti hän on tarpeeksi hyvässä kunnossa, että pystyy pelaamaan heti, Arkivuo sanoo.

Arkivuo on itse loukkaantuneena sivussa kun Huuhkajat kohtaa sunnuntaina elintärkeässä ottelussa Pohjois-Irlannin. Laitapuolustaja on kuulunut A-maajoukkueen vakiomiehistöön kuluvissa EM-karsinnoissa.

– Sain kortisonipiikin nivuseen eilen. Jos kaikki menee hyvin, niin saan treenata täysillä arviolta viikon päästä.

– Harmittava juttu, mutta toivottavasti jätkät hoitavat homman.

Matti Heikkilä