Mika Väyrynen innoissaan pestistään MLS-mestariin: ”Sarjaan pääseminen kiinnosti jo aiemmin”

© Kuva: Juha Tamminen

Mika Väyrysestä tuli tuorein suomalaispelaaja MLS-sarjaan, kun mies teki viime viikon lopulla sopimuksen hallitsevan sarjan mestarin Los Angeles Galaxyn kanssa.

33-vuotias keskikenttämies pelasi kaksi edellistä kautta HJK:ssa ja sai nyt vielä kerran mahdollisuuden kansainvälisillä kentillä. Tunnelmat ovat sen mukaiset.

– Tämä tuntuu hyvältä. Tämä on hieno mahdollisuus minulle. MLS-sarjaan pääseminen kiinnosti jo aiemmin. Kun kuulin tästä mahdollisuudesta, otin sen heti vastaan, Väyrynen kommentoi seuran kotisivuilla.

Testileirin kautta sopimus

Väyrynen sai sopimuksen testileirin kautta pelattuaan kaksi harjoitusottelua ja teki toisessa maalinkin.

– Tuon ryhmään kokemukseni ja toivottavasti pystyn auttamaan seuraa tulevissa otteluissa.

LA Galaxy voitti MLS-sarjan kauden avauspelissään viikonloppuna Chicago Firen 2-0-lukemin. Väyrynen ei vielä ollut kokoonpanossa. Avauspaikka ei muutenkaan tule ilmaiseksi.

– Meillä on useita hyviä pelaajia, jotka taistelevat kahdesta tai kolmesta keskikentän pelipaikasta. Teen parhaani harjoituksissa ja toivottavasti saan minuutteja.

Lisää kilpailua keskikentälle tulee kesällä, kun Steven Gerrard liittyy ryhmään Valioliiga-pestinsä Liverpoolissa päätyttyä.

MLS-sarjassa kaksi suomalaista

MLS-sarjassa nähdään kauden aikana myös toinen suomalainen, kun Malmössä viime kaudet pelannut Markus Halsti siirtyi DC United -joukkueeseen.

30-vuotias suomalainen oli loukkaantumisen vuoksi sivussa joukkueensa avauspelistä, kun United kaatoi kotonaan Montreal Impactin 1-0-lukemin.