HIFK:n avauskokoonpanossa Stadin derbyyn oli yksi yllätys ennen peliä. Viime kausien luottomies Matias Hänninen pääsi maistelemaan huippupelin tunnelmaa vasta vaihdosta käsin.

Miksi avauksen paikka ei tällä kertaa osunut sinulle?

– Koutsit tekevät valinnat. Ehkä he ajattelivat, että en ole tarpeeksi kokenut äijä näihin matseihin. Tietenkin se harmitti. Futista pelataan siksi, että pääsee pelaaamaan tällaisia matseja, ensimmäistä liigakauttaan pelaava Hänninen totesi SuomiFutis-sivustolle.

Hänninen pääsi kehiin vartti ennen loppua, kun oikea laitapakki tuli Tommi Vesalan tilalle. 24-vuotiaalle Hänniselle ottelu oli varmasti poikkeuksellinen – tuskin koskaan aiemmin nuorukainen on pelannut näin monen silmäparin edessä.

HIFK:n ja HJK:n kauden ensimmäinen paikallistaisto oli tupaten myöten täynnä. Virallisesti katsojia oli 10 071, mutta tämän lisäksi kymmenet seurasivat ottelua stadionin viereisiltä kallioilta. Harvoin jos koskaan on veikkausliigapelissä ollut moista mekkalaa ja meininkiä.

– Olihan se ihan käsittämätöntä. En pysty edes sanoin kuvailemaan. Molempien joukkueiden fanit pitivät ihan uskomatonta mekkalaa koko ottelun. Jos tämä ei ole hyvää mainosta suomifutikselle, mikä sitten on, Hänninen pyöritteli.

”Pelit ratkaistaan kentällä, ei paperilla”

HJK oli ennen ottelua suuri suosikki voittamaan pelin, mutta tämä ei viheriöllä näkynyt. Loppulukemat kirjattiin 1-1 tasaisen väännön jälkeen.

– Tämä on futiksen hienous. Kentällä ratkaistaan kaikki, mutta paperilla ei mitään.

– Me oltiin nälkäisiä ja olimme skoutanneet heidät hyvin. Tiesimme heidän vahvuudet ja heikkoudet, ja pelasimme sen mukaan, Hänninen veti yhteen.

HIFK:n tavoite on päästä kuuden joukkoon Veikkausliigassa. Ensimerkit ovat lupaavia, sillä Ahvenmaan reissultakin, IFK Mariehamnin vieraana, jäi piste plakkariin.

– Sen huomaa, että tässä sarjassa voi käydä mitä vaan. Me ollaan siellä kovimmassa kärkikamppailussa mukana, kun taistellaan mitaleistä, Hänninen mietti itsevarmasti.

Jaakko Käyhkö, Helsinki
Twitter: @JaakkoKayhko