HJK:n kokenut laitapakki Sebastian Sorsa odottaa innolla torstain paikallisottelua HIFK:n kanssa täpötäyden katsomon edessä.

– Halutaan varmasti molemmat joukkueet tarjota vastinetta tähän kiinnostukseen. Jos tunnetta löytyy katsomosta niin sitä pitää löytyä kentältäkin, eikä mulla ole pienintäkään epäilystä ettei näin tulisi tapahtumaan. Se on tämän koko homman suola, Sorsa totesi SuomiFutis-sivustolle tiistaina.

HIFK palasi jalkapallon pääsarjaan 42 vuoden tauon jälkeen, ja Helsingissä HIFK onkin merkinnyt monille pitkään ennen kaikkea jääkiekkojoukkuetta.

Itse olet Helsingissä syntynyt ja erittäin pitkän linjan HJK. Onko sinulla minkäänlaista tunnesidettä kiekon puolelle esimerkiksi HIFK:n tai Jokereiden osalta?

– No tota… tää on varmaan pyhäinhäväistys jääkiekkopiireissä, mutta mä oon tuossa asiassa aika neutraali. Oon käynyt IFK:n peleissä ja Jokereiden peleissä kun ne on olleet KHL:ssä. Sitä ennen kun ne ovat kohdanneet, mulla ei ole oikeastaan ollut suosikkia.

Tulit reisivaivan vuoksi vaihtoon sunnuntaina Lahtea vastaan. Mitä arvelet pelikunnostasi torstaina?

– On se mahdollista, ja kaikki tehdään sen eteen. Keskiviikkona tiedetään vastaus. Fysion kanssa tehdään töitä, ja juuri tulin naama turvoksissa suoraan hierontapöydältä lehdistötilaisuuteen, Sorsa hymyilee.

Kuinka iso pettymys se on, jos jalka ei kestä pelaamista torstaina?

– Kyllä se tietysti on pettymys, mutta onneksi tässä on muitakin vastaavia matseja tulossa. Tärkeintä on, että siellä on kentällä sellaiset pelaajat, jotka pystyvät auttamaan joukkuetta.

Pekka Mäntylä, Helsinki
Twitter: @pjmant