Lapin Kansa: Jari Litmanen jakaa oppejaan Pohjois-Suomen lupauksille futisleirillä

© Kuva: Getty Images

Jari Litmanen jakaa osaltaan jalkapallo-oppeja Pohjois-Suomen nuorille futaajalupauksille. Rovaniemellä pidetään viikonloppuna tehoryhmän harjoitusleiri, missä mm. ”Litti” sekä ex-huipputoppari, nykyinen Palloliiton pelaajakehityspäällikkö Hannu Tihinen ovat asiantuntijavalmentajina. Mukana on myös alueen omat valmentajat, pelaajauraltaan hyvinkin tutut Mika Nurmela ja Vesa Tauriainen ovat mukana.

Leirille on kutsuttu 14 vuosina 1999-2000 syntynyttä Palloliiton Pohjois-Suomen piirin suurinta lupausta.

Vastaavia ikäluokan valtakunnallisia teholeirejä on järjestetty Eerikkilässä Palloliiton harjoituskeskuksessa. Nyt ensimmäistä kertaa tehdään sama alueellisesti.

– Leirin pääpaino on lajiharjoittelussa. Lisäksi luennoilla ja palavereissa on Kohti ammattilaisuutta -teema, johon meillä on erinomaiset opettajat Litmanen ja Tihinen. Pojat ovat niitä potentiaalisia tulevia ammattilaisia, ja heitä valmistetaan jo ammattilaisuuteen, Pohjois-Suomen valmennuskeskuksen koordinaattori Santeri Suvala kertoo Lapin Kansalle.

Litmasen roolia Palloliiton neuvonantajana selkiytettin alkuvuonna ja hän on yhä vahvemmin mukana kotimaan pelaajakehitystyössä.