Lapin Kansa: Jari Litmanen jakaa oppejaan Pohjois-Suomen lupauksille futisleirillä

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Jari Litmanen jakaa osaltaan jalkapallo-oppeja Pohjois-Suomen nuorille futaajalupauksille. Rovaniemellä pidetään viikonloppuna tehoryhmän harjoitusleiri, missä mm. ”Litti” sekä ex-huipputoppari, nykyinen Palloliiton pelaajakehityspäällikkö Hannu Tihinen ovat asiantuntijavalmentajina. Mukana on myös alueen omat valmentajat, pelaajauraltaan hyvinkin tutut Mika Nurmela ja Vesa Tauriainen ovat mukana.

Leirille on kutsuttu 14 vuosina 1999-2000 syntynyttä Palloliiton Pohjois-Suomen piirin suurinta lupausta.

Vastaavia ikäluokan valtakunnallisia teholeirejä on järjestetty Eerikkilässä Palloliiton harjoituskeskuksessa. Nyt ensimmäistä kertaa tehdään sama alueellisesti.

– Leirin pääpaino on lajiharjoittelussa. Lisäksi luennoilla ja palavereissa on Kohti ammattilaisuutta -teema, johon meillä on erinomaiset opettajat Litmanen ja Tihinen. Pojat ovat niitä potentiaalisia tulevia ammattilaisia, ja heitä valmistetaan jo ammattilaisuuteen, Pohjois-Suomen valmennuskeskuksen koordinaattori Santeri Suvala kertoo Lapin Kansalle.

Litmasen roolia Palloliiton neuvonantajana selkiytettin alkuvuonna ja hän on yhä vahvemmin mukana kotimaan pelaajakehitystyössä.

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!